Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig poängförlust för Strömsberg

Strömsberg var bara några minuter från en fullpoängare i bortamötet med Västerås på måndagskvällen. Gästerna ledde fram till den 83 matchminuten, men här kunde hemmalaget kvittera och rädda ena pinnen.

Annons

Strömsberg var det bättre laget framförallt i andra halvlek. Trots poängförlusten i slutskedet av matchen tog sig Strömsberg förbi Rotebro i tabellen.

Nu öppnade också Strömsberg bra och kunde ta ledningen efter en spelad kvart. Här var det Marcus Hägg som noterades för målet. Marcus slog på ett skott som via en hemmaback letade sig in i nätet.

Innan halvtimmen var spelad hade dock Västerås kvitterat.

– Här slarvade vi framför eget mål och bollen letade sig in i mål, menade Strömsbergs tränare Conny Asklöf.

I 35 matchminuten kunde också hemmalaget ta ledningen. Målet rubricerades som självmål. Ett skott tog på en av gästernas försvarare och ställde Martin Sundström i Strömsbergsmålet.

– Efter paus kom vi ut som ett nytt lag och redan efter två minuter satte Björn Berglund kvitteringsbollen framspelad av Pontus Parling, berömde Asklöf.

Nu var det också gästerna som skapade den ena chansen efter den andra.

I den 51 spelminuten kom också matchens snyggaste mål och anfall.

Micro Lööf och Pontus Parling ordnade förspelet och sedan bröt sig Björn Berglund fram och rullade in bollen förbi hemmamålvakten.

– Det mesta talade nu för att vi skulle ta en trepoängare och vi spelade mycket bra fotboll under 35 minuter av andra halvlek, sa Conny Asklöf.

Men med knappa sju minuter kvar av matchen kunde Menhall Muqdsi rädda en poäng till hemmalaget.

– Visst känns det surt så här direkt efter matchen när vi tappade tre poäng några minuter före slutet. Men grabbarna gjorde en mycket bra match. Speciellt i andra halvlek visade vi härliga takter, berömde Conny Asklöf.

– Det här var en jobbig match. Vi var nära att få stryk. Strömsberg är verkligen tunga att möta, sa Västerås lagledare Leif Jernberg, som var mycket nöjd med poängen.

VÄSTERÅS–STRÖMSBERG 3–3 (2–1)

Målen, Västerås: Menhall Muqdsi , två självmål. Strömsberg: Björn Berglund 2, Marcus Hägg.

Så spelade Strömsberg: Martin Sundström - Daniel Mattsson, Kabba Langley, Markus Sundbaum, Johan Pettersson - Marcus Hägg, Simon Grudéus, Robbin Andersson, Danne Käll - Pontus Parling, Björn Berglund

Strömsberg tre stjärnor:

3: Kabba Langley mb

2: Björn Berglund fw

1: Simon Grudéus mf

Mer läsning

Annons