Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadler matchhjälte

Andrew Stadler sågade sig själv efter sin första match i Tidningscupen.

Men han lärde sig att bemästra det knepiga underlaget – och med ett hattrick i finalen mot Kungsgården blev han stor matchhjälte när SIF äntligen fick vinna igen.

Annons

2008 vann Sandvikens IF sin egna cup, sedan lade Kungsgården, och därefter Strömsbergs IF tre år i rad, händerna på pokalen.

Men nu blev det hemmaseger igen efter 6–4 i finalen mot Kungsgården.

SIF-tränaren Tony Andersson, som var så förbannad efter den onödiga förlusten mot Ullfors i gruppspelet, var nu en gladare man.

– Under den här dagen har vi växlat upp och visat att vi är det bästa fotbollslaget. Vi är däremot inte det bästa inomhuslaget, både Järbo, Kungsgården och Hofors är bättre på att spela inomhus. Men vi har bättre spelare, säger Andersson.

SIF rivstartade och gick ifrån till en 3–0-ledning efter att bland annat Andrew Stadler mycket snyggt skjutit bollen med en yttersida stolpe in.

Men Kungsgården stretade emot och reducerade till 3–2, innan Stadler gjorde 4–2 och SIF ryckte åt sig en ny tremålsledning.

Även denna gång kom dock motståndarna närmare, och många i publiken undrade säkert om det skulle bli som i chockförlusten mot Ullfors när SIF tappade 2–0 till förlust.

Ställningen var 5–4 och Kungsgården satsade med en utespelare i målet, men med bara sekunder kvar fullbordade Stadler sitt hattrick.

Han var lysande i finalen.

– Ja, men första matchen här var en mardröm. Jag var "terrible". Jag har aldrig spelat på sånt här underlag förut, i USA har vi konstgräs när vi spelar inomhus, förklarar Stadler.

– Men det var jättekul. Mycket mer intensivt än jag hade trott.

Tony Andersson berömde amerikanen men utnämnde Jimmy Hansson till lagets bäste sett till hela turneringen.

SIF-tränaren var förresten inte belåten med allt.

– Jag gillar hårt spel och vill ha närkamper. Men det är för många som spelar fegt. Det är för stor skaderisk, säger Tony Andersson, som inte tänkte på finalen.

– Nej, den var jättesnäll. Men i många andra matcher.

Domaren Mikael Mossberg håller dock inte med i kritiken.

– Nej, jag tycker att det har varit ganska lugnt. Man måste dessutom se på båda sidorna av myntet och inte bara se till sitt eget lag. De spelar ganska tufft de också, säger Mikael Mossberg.

Mer läsning

Annons