Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadler SIF trogen: ”Sandviken passar mig”

Jänkaren som föredrar den svenska spelstilen.
Andrew Stadler valde vägen över Atlanten ännu en gång – och han tror på en sensation under Sandvikens IF:s debutsäsong i division 1.
– Följer vi vårt spel kan vi nå en topp fem-placering, säger 24-åringen.

Annons

Andrew Stadler anlände till SIF då tio matcher återstod av fjolårssäsongen – i ett läge där varje poäng var av stor betydelse. Stadler gjorde succé med fyra mål och bidrog starkt till att SIF tog sig till en andraplacering – som sedermera ledde till division 1- avancemang.

För ungefär två månader sedan återvände den 24-årige amerikanen till klubben, lagom till träningsmatcherna. Och den här gången är han i Sandviken för att stanna.

I alla fall om han själv får bestämma.

– Sandviken passar mig perfekt, Tony är en bra tränare och jag trivs enormt bra i laget, säger Stadler, som spelat collegefotboll i Washington DC, och som under fjolårssäsongen gjorde några matcher med Färila i division 4.

Givetvis var division 1-spel en bidragande orsak till återkomsten. Och Stadler menar att laget kommer kunna nå ännu högre så småningom.

– Med det här laget kan det gå riktigt bra, redan under den här säsongen kan vi nå en topp fem-placering. Vår målsättning är topp åtta, och det ska vi definitivt klara av, säger han.

– Inom fem år kan vi vara i allsvenskan, hävdar Stadler.

Är det rimligt tror du?

– Absolut, Sandviken är en satsande förening som kommer bli ännu bättre med tiden, det gäller att vi har tålamod.

Stadler vill vara med på resan – men skulle givetvis vara öppen för anbud från lag högre upp i systemen.

– Det är Sandviken som gäller nu, men jag vill spela högre upp. Och helst med Sandviken, förstås.

Först väntar division 1 – och trots att drömmarna finns där gäller det att förhålla sig till verkligheten. För steget mellan tvåan och ettan är väldigt stor, inser Stadler.

– Det kommer bli mycket tuffare, det gäller att alla lagdelar jobbar till det yttersta varje match. Hemmamatcherna kommer bli viktiga, där är vi starka och många poäng måste plockas på hemmaplan.

• Vad bidrar Andrew Stadler med?

– Med hårt jobb varje match och förhoppningsvis en del mål, några ska jag väl lyckas göra (haha).

• Hur många är siktet inställt på?

– 13 mål är en vettig målsättning, till skillnad från i fjol kommer jag ha hela säsongen på mig nu, säger Stadler.

Under träningsmatcherna har Stadler matchats på yttermittfältsplatsen, något han trivts med, även om han också är van med spel i anfallet.

• Vad passar dig bäst?

– Svårt att säga, men jag trivs bra på kanten och då har jag möjlighet att spela ut också.

• Hur stor skillnad är det att spela i Sverige jämfört med i USA?

– Det är lite skillnad, i USA är spelstilen aggressiv och tuff. I Sverige handlar det mer om tekniken, det passar mig bra. Då får jag möjlighet att utnyttja min spelstil.

Det visade han verkligen prov på i fjol, med flera vägvinnande mål under hösten. Och jänkaren tänker fortsätta på den inslagna vägen – premiären borta mot BK Forward på söndag har han sett fram emot länge.

– Jag är oerhört laddad, säger Stadler.

026-15 93 80

Mer läsning

Annons