Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stillmarks skada oroar – missar premiären

Tolv dagar till premiären – då är i princip alla pusselbitar på plats.
Sandvikens IF vet vad som krävs för att överleva i division 1.
– Försäsongen har varit väldigt nyttig, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Annons

SIF har ställts mot fem division 1-lag under försäsongen – samtliga fem är kommande motståndare senare under säsongen.

SIF-tränaren Tony Andersson är nöjd med vad laget presterat.

– Av dessa fem matcher har fyra varit på bortaplan, och sett till det (två vinster, en oavgjord, två förluster) har vi genomfört matcherna bra. Rent spelmässigt har vi visat att vi håller bra nivå.

Tony Andersson väljer framförallt att lyfta fram 4–2-segern mot Dalkurd och 3–0-segern mot Syrianska IF Kerburan, bägge på bortaplan, som SIF:s bästa matcher på försäsongen.

– Det är ett härligt besked att vi producerar på bortaplan, på hemmaplan vet jag redan att vi gör bra ifrån oss.

• Vad kommer krävas av er som nykomling i ettan?

– Att vi vågar föra spelet och inte faller tillbaka allt för mycket, vi vet redan nu hur vi ska formera spelet i serien.

• Tolv dagar till premiären – vad återstår att jobba med?

– Det är mest finslipning på lite olika punkter, matchen mot Syrianska Kerburan i lördags var väl det ”riktiga” genrepet för oss. Och där fick vi som sagt verkligen till det, säger Andersson.

Men två träningsmatcher återstår – division 3-lagen Hofors och IK Huge tas emot på Jernvallen. Sedan väntar BK Forward i premiären den 15 april.

• Vilken uppfattning har ni fått av BK Forward?

– Det är ett bra lag som är en av förhandsfavoriterna tillsammans med Sirius, det passar oss utmärkt att ha en sådan match i premiären. Då kan vi slå ur underläge.

Det största – och kanske enda – orosmomentet inför premiären är skadan på anfallaren Joel Stillmark. Efter träningslägret i februari började nyförvärvet från Hudiksvall få problem med högerknät, just det knä som tidigare krånglat för 21-åringen.

– Mycket skiftande underlag tror jag drog upp det igen, vi har spelat på hårt underlag under lägret, Jernvallens konstgräs och trägolvet i Göransson Arena under Tidningscupen, säger Stillmark.

• Hur allvarligt är det?

– Det är svårt att säga, men jag kan bli borta från en-två månader och längre. Premiären och de första matcherna kommer jag nog att missa, och det är givetvis frustrerande.

Men Stillmark är klok och stressar inte upp sig i det här läget.

– Jag får helt enkelt gilla läget, något mer kan jag inte göra. Givetvis är det nu man vill vara med och ge 110 procent – men jag ska låta det här ta sin tid. Det är en lång säsong, säger han.

Mer läsning

Annons