Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnspäckat Malmö kommer till Sandviken

Från Olympiastadion i Rom till Jernvallen.

Men Malmö FF tar inte lätt på kvällens cupmöte med Sandvikens IF.

Det blir starkast möjliga lag.

– Cupen är jätteviktig. Vi vill vinna titlar, det är det som inspirerar oss, säger Malmötränaren Rikard Norling.

Annons

Sandviken förbereder sig för en folkfest, och hoppas på en publiksiffra runt 2 500 i kväll.

Och de får bästa tänkbara draghjälp när Malmötidningarna rapporterar om en stjärnspäckad startelva med Mathias Ranégie och Daniel Larsson på topp, med Wilton Figuiredo och Simon Thern på mitten och med Jasmin Sudic och Daniel Andersson i mittförsvaret. I stort sett det lag som besegrade Gefle IF på Strömvallen med 2–0 för några veckor sedan.

– Jaså? Det låter bra, precis det vi hoppades på. Det ska bli kul att få mäta sig med ett av Sveriges bästa lag, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Malmö FF spelade en träningsmatch mot Lazio i Rom i onsdags (förlust 1–2), men tränare Norling tror att hans spelare ska klara av kontrasten det innebär att plötsligt befinna sig på en konstgräsplan i Sandviken.

– Vi ser på oss själva som proffs och på Malmö som ett storlag. Och i storlag finns det spelare och ledare som kan leverera, oavsett var man kommer i från eller vart man ska nånstans. Det är ganska enkelt egentligen.

Rikard Norling är förmodligen den ende i Malmölägret som faktiskt varit på Jernvallen, men det var några år sedan nu.

– Ja, jag vet att jag varit där i alla fall. Kan det varit med Väsby? Men det är nog minst tio år sen i alla fall.

Vilken koll har du på Sandviken i dag?

– Vi har försökt göra vår läxa, och hade folk på deras senaste match till exempel. Det är ett lag som just nu håller god division 1-klass som nykomling och som släppt in få mål samtidigt som man gjort en hel del framåt. Vi har studerat matchrapporter och läst in oss.

Enligt Tony Andersson ska Sandvikens IF spela precis som vanligt, trots det namnkunniga motståndet, och äga matchen – i den utsträckning man nu tillåts till det.

– Backar vi hem med en köttmur kommer vi förlora i vilket fall. Vi är medvetna om att vi säkert blir tillbakatryckta långa perioder, men när vi inte blir det måste vi vara modiga.

– Och allt kan hända i en match, se bara vilka problem Gefle hade med Karlstad. Det är ingen omöjlighet att slå ut Malmö.

Vinnaren i kvällens cupmatch går vidare till ett gruppspel som spelas under tre helger i mars månad. De åtta gruppsegrarna där går sedan vidare till kvartsfinal.

Mer läsning

Annons