Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för SIF i DM-finalen

Hofors gjorde en bra säsong som nykomling i trean men i DM-finalen mot Sandvikens IF hade laget inte mycket att säga till om.
6–0 hade varit det dubbla om inte Hofors målvakt Niklas Nyström storspelat.

Annons

SIF satte upp ett tempo som Hofors inte hängde med i och redan efter tre minuter kunde Hjalmar Öhagen göra matchens första mål.

Därefter blev det lugnt med målskyttet ett tag även om SIF skapade chanser, men Emil Wigren hade en dag då avsluten inte fungerade så värst bra. Emil kunde till slut sätta dit 2–0-målet och då var det mot ett helt öppet mål och han kunde inte missa.

SIF spelade en underbar fotboll där bollen rullades runt mellan spelarna och Hofors fick mestadels försvara sig. Andrew Stadler fick utgå strax före paus skadad och även Emil Wigren, Gustav Källberg och Hjalmar Öhagen lämnade planen i paus men spelet blev inte sämre för det.

– Jag tycker vi var bättre i den andra då det blev lite många långa bollar i den första, sade lagets tränare Tony Andersson.

Ja, SIF fortsatte under andra halvlek att spela bra och laget kom ofta runt snyggt på kanterna eller med stickare mellan Hofors mittbackar. Men Hofors målvakt Niklas Nyström räddade frilägen, skott och inlägg och var helt klart Hofors bästa spelare den här kvällen.

Joel Stillmark kom in och gjorde två mål där det sista, 6–0, var riktigt snyggt då Christoffer Simensen serverade bollen från högerkanten och Joel bara behövde skarva in bollen. Snyggt var även Lucas Sjöbergs 5–0-mål då han elegant klackade in bollen.

SIF var på tok för bra för Hofors, det var inte ofta laget kunde skapa några farligheter framåt. Men inhopparen Emirjan Pred fick i alla fall ett läge rakt framifrån men skottet räddades av SIF:s målvakt Tobias Wennergrund.

Division 1 mot 3 och då skall det skilja så här mycket. Det vete tusan om inte SIF skulle vinna tio av tio matcher mot Hofors för närvarande.

Mer läsning

Annons