Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömbergsson dömer Zlatan - mot Barcelona

Milan mot Barcelona är Europas hetaste fotbollsmatch.

En av domarna – Markus Strömbergsson.

Men han får inte lämna några kommentarer, sådana är Uefas regler.

Annons

En formtoppad Zlatan Ibrahimovic och hans Milan tar emot Barcelona i en av Champions Leagues kvartsfinaler i Milano i morgon kväll.

Huvuddomare är svenske Jonas Eriksson, och även övriga teamet är svenskar.

Stefan Wittberg och Mathias Klasenius är assisterande domare och Gävlekillen Markus Strömbergsson och Stefan Johannesson straffområdesdomare.

Men hur det känns att kastas rakt in i hetluften på San Siro, och plötsligt få hela världens ögon på sig, får vi inte veta.

– Tyvärr, jag får inte säga någonting, varken före matchen eller direkt efteråt. Uefas regler är såna och det är bara att rätta sig efter det, säger Markus Strömbergsson.

Men går det bra finns chansen att få ännu finare uppdrag. Jonas Eriksson finns med i toppgruppen med 20 domare som har chansen att få döma finalen.

Till Aftonbladet säger den svenske domarbasen Bosse Karlsson så här om det svenska teamet:

– Det är viktigt för dem som ska nå den yttersta toppen att få de här stora matcherna. Sedan får man se om man klarar pressen. Det här, en match mellan Milan och Barcelona, handlar om att ställa sig längst ut på brädan mot vattnet.

Markus Strömbergsson har dömt i Champions League tidigare den här säsongen.

Han var huvuddomare i Bayern München–Villareal i gruppspelet och straffområdesdomare i åttondelen mellan Zenit St Petersburg och Benfica. Dessutom har han dömt flera matcher i Europa League.

Mer läsning

Annons