Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömbergsson: ”Trist att bryta en fotbollsfest”

Hallå där... Markus Strömbergsson, 35, fotbollsdomare från Gävle som tvingades avbryta bara några minuter in på den allsvenska matchen mellan Kalmar och Djurgården i premiären på nya Guldfågeln Arena.

Annons

Hur är läget?

– Det har varit bättre, det kändes allt annat än bra att behöva avbryta en fotbollsfest genom att linka av planen med en bristning i vaden. Men jag har lagt undan martyrskapet nu, det finns folk som har det värre.

Kände du att det var något på gång innan?

– Nej, det kom plötsligt – pang, tjong bara. Det högg till i en tempoväxling och sedan var det helt kört. Det var helt omöjligt att fortsätta, jag har till och med svårt att gå i dag.

Du har dömt med skador tidigare vet jag...

– Ja, jag bröt armen en gång, men då var det bara att köra vidare. Och en gång bröt jag revbenet. Men jag har aldrig tvingats bryta en match förut, det här var första gången.

Du var med ett tag i alla fall. Hur var Kalmars nya arena?

– Riktigt, riktigt fin måste jag säga. Den är suverän i proportionerna, med storleken och närheten till planen för publiken. Det är Europaklass, förutom att det är lite mindre. Det var en väldigt häftig upplevelse.

Hur har säsongen börjat annars för din del?

– Det har känts kanonbra, jag har fått en väldigt bra start. Både i Sverige och internationellt där jag har tagit ett steg till. (Markus dömde Albanien–Vitryssland i EM-kvalet).

– Jag känner att jag är i mitt livs form, samtidigt som jag förstår hur lite som krävs för att vara på andra sidan med motgångar, det handlar bara om ett beslut här och där. Men just nu har jag väldigt bra självförtroende.

Hur länge dröjer det innan du kan vara tillbaka?

– Jag ska till Gefle IF:s fysioterapeut i morgon (läs i dag) och få behandling och ett specialprogram av honom. Jag hoppas vara tillbaka om två veckor, men det är lite svårt att säga.

Fotnot: Strömbergsson skulle ha dömt Elfsborg–AIK på söndag och hade en match inbokad även helgen efter som han troligen missar. Fjärdedomaren Håkan Grahn-Gustafsson som ersatte i Kalmarmatchen är för övrigt en av SM-finaldomarna i innebandy till helgen.

Mer läsning

Annons