Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg fick nöja sig med kryss i Falun

Strömsberg fick 1–1 borta mot Falun.

– Jag är absolut inte nöjd med en poäng. Men som matchen utvecklade sig, så kanske jag ändå får vara nöjd, sa Jonas Lindström.

Annons

Lindström, som tillsammas med Conny Asklöf, ansvarar för Strömsbergs träning var av naturliga skäl inte helt tillfreds med resultatet 1–1 i bortamötet med Falun på Kopparvallen.

I en match som inte bjöd på några mängder av målchanser, så kunde ändå Strömsberg kvittera med 13 minuter kvar och rädda en pinne.

– Stundtals så saknade jag den rätta inställningen och kampviljan hos våra lirare. Nu fick vi ändå en poäng med oss hem och vi får väl vara nöjda så, sa Jonas Lindström.

Matchen fick enligt Lindström avgöras på en mycket svårspelad och nedsliten konstgräsplan. Svåra studsar störde spelet, men naturligtvis var det lika för båda lagen.

Den första halvleken bjöd inte på många målchanser. För Strömsbergs del så hade Micke Mellberg den hetaste chansen, när han efter en frispark slagen av Simon Grudéus hade en möjlighet, men något mål blev det inte på den chansen.

– Falun såg hungrigare ut i upptakten av andra halvlek. Det var inte heller helt orättvist när dom kunde ta ledningen dryga tio minuter in i halvleken. Efter ett långt uppspel kunde deras ena forward nicka ner bollen till sin kedjekompis, som fick på en fullträff från nära håll och satte 1–0, säger Lindström.

Strax efter hade Strömsberg ett bra läge, där Micke Mellberg är mycket nära en kvittering. Men Mellbergs nick räddades på mållinjen. Efter Faluns ledningsmål kom Strömsberg igen efter en klen öppning av andra halvlek.

– Det verkade som om det behövdes ett mål i baken för att tända våra grabbar, sa Lindström.

Marcus Hägg hade också ett friläge, men valde att lobba istället för att pröva lyckan med ett skott. Tyvärr för gästerna så gick lobben över både målvakt och målställning.

Men Strömsberg skulle ändå få utdelning.

I den 77:e matchminuten slog Marcus Söderlund ett inlägg från vänster som faktiskt gick direkt in i nätmaskorna till 1–1.

Starkt ändå av Strömsberg att komma igen efter underläget och fixa en poäng i det svåra bortamötet. Den här pinnen kan ju bli viktig framöver.

Mer läsning

Annons