Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg tänker stanna i toppen

– Vi ska försöka spela bra i 90 minuter. Det har vi inte lyckats med hittills. Självklart är siktet inställt på att behålla serieledningen.

Annons

Strömsbergs framgångsrike tränare Conny Asklöf har lotsat laget utan förluster i de hittills sex spelade omgångarna av fotbollstvåan. I dag gästar Rotebro Hedens IP ute i Strömsberg. Ett Rotebro som under de två senaste säsongerna inte lyckats besegra Strömsberg trots fyra försök.

– Men det ska vi ta och ändra på nu. Vi har kommit på hur Strömsberg ska besegras. Det har vi tränat på i veckan och tänker visa det i morgon (läs i dag), säger tränaren Christer Holm.

Enligt Rotebros hemsida så har man mycket noga analyserat dagens motståndare. Bland annat ska man "köra åttor" runt Strömsbergs reslige mittback Kabba Langley och på så sätt dyrka upp hemmaförsvaret.

– Vi har en trupp med hela sju nyförvärv jämfört med förra säsongen. Vårt främsta kort framåt är toppforwarden Johan Hedman, som gjort hälften (6) av våra mål på de spelade sex serieomgångarna, säger Holm, som alltså åker upp till Strömsberg för bryta en negativ trend.

Det är också ett offensivt och ungt spelande lag som Rotebro kommer med. Medelåldern sägs vara bara 19 år.

– Vi kommer med en 17 mannatrupp, där Marcus Söderlund tillkommer jämfört med matchen mot Norrtälje senast.

– Fler och fler spelare kommer tillbaka mer och mer. Kabba (Langley) och Danne Käll är två som går allt bättre. Vi är absolut inte rädda för Rotebro. Samtidigt måste vi naturligtvis vara ödmjuka, påpekar Asklöf.

– Vår ambition är att styra matchen och kunna bjuda hemmapubliken på trevlig anfallsfotboll. Jag vet att Rotebro bland annat har en vass forward (Johan Hedman) och honom måste vi se upp med.

– Helt klart ska också Rotebro få något att bita när dom möter oss hemma på Heden, lovar Conny Asklöf.

Säkert en match som kan locka stor publik till Hedens IP i dag. I den rekordjämna serien toppar Strömsberg med 12 poäng. Men mellan de sju främsta lagen skiljer inte mer än 2 poäng!

Frågan är nu OM Strömsberg för fjärde veckan i rad kan ståta i toppen av tabellen. En ny seger och Strömsberg är kvar på "tronen" ännu en vecka.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons