Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg tog härlig trepoängare

-Det var en match med mycket vilja och kamp. Vi vann med 3-1 och tog en härlig trepoängare.

Annons

Ja, naturligtvis var Strömsbergstränaren Janne Lindström mycket nöjd med sina grabbar. Tillsammans med broder Jonas har ju Janne tagit på sig uppgiften att försöka rädda Strömsberg kvar i fotbollstvåan.
Den här segern var mycket viktig i kampen för att rädda nytt kontrakt.
- Men det måste bli poäng den sista matchen mot Skiljebo borta nästa lördag, siade Janne, angående att man ska klara hem ett nytt kontrakt.
- Det här var en viljeseger med mycket kamp, sa också lagkaptenen Simon Grudéus direkt efter slutsignalen.
- Visst hade vi lyckan med på 2-1 målet, men det är väl inget fel att vi också har lyckan med oss någon gång, menade Janne, sedan 2-1 målet i den andra halvlekens 21 minut kom till, när en av Hudiks försvarare prickat bröstet på Johannes Sundbom då han skulle rensa undan bollen.
Men det var ändå ett skönt mål och när inhopparen Micke Mellberg satte 3-1 med kvarten kvar, började man hoppas på en seger för hemmalaget.
- Rättvist och rättvist, vi vann matchen med 3-1 och det känns jätteskönt, sa Janne Lindström, när han öste beröm över sina lirare. Sedan Janne kom in bilden är Strömsberg obesegrade - tre kryss och två vinster. Nio poäng på de fem matcherna.
Matchen dominerades av gästerna i upptakten, men efterhand kom Strömsberg in i matchen.
I den 26 matchminuten svarade Pontus Parling för ett snyggt förarbete.
Pontus tog sig fram på högerkanten och sedan in efter kortlinjen därifrån serverade han målpasset till Marcus Hägg.
Men när Hudik efter en kvart in i andra halvlek kunde kvittera, så tog gästerna också över för en stund.
Men sedan kom det omtalade 2-1 målet och hemmalaget visade åter skärpa
och anföll gång på gång.
- Vi är ändå inte klara för ett nytt kontrakt - en seger i sista matchen - då ska vi vara klara. Det kan också räcka med en pinne mot Skiljebo, funderade Janne, som åter gav hela truppen stort beröm för insatsen mot Hudiksvall, som heller inte är helt säkra på nytt kontrakt.

Att Janne var nöjd gick inte att ta miste på.
- Det här går bara bättre och bättre, menade Janne.
Strömsbergs satsning på starkt försvarspel med vassa framstötar gav än en gång ett härligt resultat. En hel del talar väl ändå för, att man nu ska kunna fixa ett nytt kontrakt. Strömsberg har avgörandet i egna händer. Men naturligtvis kommer också resultaten i den rafflande sista omgången att ha betydelse.
Sex lag är inblandade i kampen för nytt kontrakt i fotbollstvåan. Sista omgången på lördag ger svar på vilka som får stiga av eller får chansen att via kval ordna nytt kontrakt.
Genom segern mot Hudik så skaffade sig Strömsberg plus i målskillnad och det KAN bli av betydelse i sluttabellen.

SÖREN ÅKERMAN 

Mer läsning

Annons