Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbergs IF firade med kända sportprofiler

Strömsberg IF fortsatte sitt 100-årsfirande på fredagen med en 100 pub på Heden.

Annons

Kvällen började med att Upplands Idrottsförbund respektive Upplands skidförbund representerade av Dag Söderberg resp Sten Johansson vilkas förbund inte kunde medverka vid det ordinarie 100-års jubileet fick möjligheten att nu istället dela ut diplom och plaketter till rättmätiga trotjänare i föreningen.

Fortsättningen på kvällen kom sedan att gå i sportens värld.

Mats Strandberg känd från radiosporten och Christer Ulfbåge detsamma från TV-sporten underhöll de runt 70-talet närvarande med såväl Mats imitationer som Christers idrottsminnen och möten med kända idrottsprofiler.

Mats Strandberg har ju de flesta hört från en mångfald sportreferat i radio men hans utövande av imitationer är nog en okänd sida för de flesta.

– Jag tycker det här med att efterlikna människors röster är så roligt så idag jobbar jag lika mycket med det som med jobbet på radion.

Sägas skall i sammanhanget att Mats besökte en caféträff i Älvkarleby för en kort tid sedan där han gjorde stor succé med sitt uppträdande.

Å många gubbar blev det. Politiker som Bildt, Palme och Persson, favoriterna Bengt Öste och Magnus Härenstam, två ikoner för Mats samt Gyllenhammar, Järegård, Ulf Elving och Hans Villnius, bara för att nämna några fanns plötsligt i lokalen.

Skratten blev lika många som ”gubbarna” vilka verkligen fick chansen att uttrycka sina känslor och tankar i god ”Parnevikanda”.

Fortsättningen blev mer idrottshistoria då Falköpingssonen Christer Ulfbåge övertog mikrofonen. Trots 5 BC och ett C i betyg överbevisade han en skeptisk rektor Torsten Jansson att målet med livet var att bli gymnastiklärare. Sagt och gjort, så blev fallet och efter en och annan resa i livet kom han slutligen till Radiosporten och sen vet alla fortsättningen. Han har under sin tid på TV och radio fått följa bl.a Stenmark under hans kometkärriär, åkt Vasaloppet med Gunde Svan, fått ”vallahjälp” av Thomas Wassberg och till och med under Sydney-OS träffat dåvarande statsminister Göran Persson där han lyckades övertygade Persson om att anordna en fest på Rosenbad som uppskattning för de fina prestationerna som utfördes under spelen för de runt 500 OS-deltagarna.

Till saken hör också att Ulfbåge var en framstående diskuskastare i unga dar och slog en sån storhet som Ricky Bruch i en tävling.

– Det är stort att aldrig tagit stryk av Ricky men sen blev han ju lite större kroppsmässigt än jag och några meter längre i kastlängd än mig så där slutar den jämförelsen.

En trevlig kväll på Heden med andra ord där besökarna fick sig lite sporthistoria och imitationsshow till livs som värmde trots det ihållande regnet utanför och många hade säkert ett leende på läpparna med sig hem i bilen i kvällsmörkret.

Upplands Idrottshistoriska förening och hundraårsjubilerande Strömsbergs IF stod som arrangörer denna kväll.

LARSGÖRAN SVENSSON

Mer läsning

Annons