Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbergs skyttekung har vaknat

– Jag är otroligt nöjd med de tre poäng vi tog i dag. Alla grabbar kämpade med bravur.

Visst hade Strömbergs tränare Conny Asklöf anledning att vara nöjd efter söndagens hemmamöte med Västerås. Det blev seger med 2–0 och nu hittade Björn Berglund åter effektiviteten framför motståndarmålet.

Annons

– Jätteskönt att få sätta två mål och nu ska det bli flera lovade Björn, som hittils satt sex baljor och siktet ärinställt på minst det dubbla, menade förra säsongens skyttekung i tvåan.

– Vi mötte ett bra lag och man kan väl också säga att Strömsberg var effektiva. Vi hade ju en fem, sex jättechanser, men kunde inte sätta ett enda mål. Vi gör en klart godkänd match spelmässigt, men naturligtvis ska vi också göra något mål på våra chanser, sa Peter Giesecke tränare för Västerås.

Visst hade gästerna många chanser, speciellt då under den första halvan av matchen. Men nu har också Strömsberg ett mycket bra försvar och en stark sista utpost i målvakten Martin Sundström.

– Extra roligt också att Björn (Berglund) har fått till målskyttet igen, berömde Asklöf, som naturligtvis såg mycket positivt på att Martin höll nollan och att skyttekungen hittade rätt igen.

Både Västerås och Strömsberg hade chanser innan hemmalaget hittade rätt.

På ett pass från Pontus Parling visade Björn Berglund varför han är skyttekung. När han väl fick passet bakifrån var det inte minsta tvekan. Björn satte upp bollen i målvaktens högra kryss. Helt otagbart och visst kom väl målet som en kalldusch för gästerna, som hade chanser men saknade spets.

Den kanske hetaste chansen för gästerna hade Patrik Östlund som i den 42:a matchminuten hade en nick strax utanför Martin Sundströms vänstra stolpe.

1–0 vid pausvilan var väl inte helt i linje med spelfördelningen. Men ett starkt hemmaförsvar och en mycket effektiv Björn Berglund speglade halvtidsresultatet. Där saknade gästerna spetsen i sina framstötar.

Västerås var ett bra lag och spelade bra under första halvlek. Men i andra halvlek var vi bra och mot slutet var det ju vi som hade de hetaste chanserna, sa Asklöf.

Ja, och när Björn Berglund efter bara sex minuter av andra halvlek också satte 2-0 framspelad av Micro Lööf, blev det jobbigt för gästerna. Strax efter 2–0-målet hade hemmalaget också ytterligare ett par heta målchanser.

Vid 20 minuter in i andra halvlek fick Martin Sundström vid ett par tillfällen visa sina härliga kvaliteter. Strax innan halvtimmen av andra var spelad åkte också Martin på en varning efter ett bakåtpass.

En frispark i jättefarligt läge för gästerna gav inget och sedan var det hemmalaget som tog hand om taktpinnen helt.

Vid ett par tillfällen var först Björn Berglund lite för målsugen och sedan visade Marcus Hägg att han själv ville "måla" i stället för att ordna ett målpass. Här hade det mycket väl kunnat bli ytterligare hemmamål.

Sammantaget ett Strömsberg, som bevisligen är mycket svårslagna, visade upp mycket härliga kämpatakter över hela linjen. Ett effektvivt hemmalag tog en mycket skön och härlig trepoängare och visade att man verkligen tillhör toppskiktet i fotbollstvåan.

STRÖMSBERG–VÄSTERÅS 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 Björn Berglund (30), 2–0 Björn Berglund (51)

Varningar, Strömsberg: Kabba Langley, Martin Sundström. Västerås Carl Klinton.

Så spelade Strömsberg: Martin Sundström - Daniel Mattsson, Kabba Langley, Johannes Ericsson, Markus Sundbaum - Gustav Ytterbom, Micro Lööf, Robin Andersson ( Marcus Hägg 77), Alexander Haglöf (Erik Ingemarsson 66) - Pontus Parling, Björn Berglund (Mattias Jansson 83)

Strömsbergs tre stjärnor:

3: Micro Lööf, mf

2: Johannes Ericsson, b

1: Björn Berglund, fw

Mer läsning

Annons