Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro föll i tät match

Strömsbros damer spelade i går hemma mot Örebro SK. Det blev en mycket jämn match men som tyvärr slutade med att Örebrolaget vann med 3–2.
– Jag är nöjd med mycket från matchen men inte resultatet, säger Strömsbros ena tränare Eva-Lotta Persson efter matchens slut.

Annons

Strömsbro IF har haft det tungt på sistone och hoppades att vända förlustsviten igår hemma mot Örebro SK Söder. Det började dock inte så bra för Gävlelaget som redan efter tre minuters spel släppte in första målet. Men laget vek inte ned sig för det utan kämpade vidare och fokuserade på ett kvitteringsmål. Detta gjorde att den första halvleken bjöd på ett jämt spel med chanser från båda hållen, dock inget mer mål.

Tio minuter in i andra halvleken kom istället kvitteringen. Anna Persson tog emot en boll som sedan Johanna Forsell kunde smälla upp i krysset. Gästerna var dessvärre inte långsamma på att ge respons. Minuterna senare stod det 1-2 och Strömsbro var åter igen i underläge. Då presenterade sig Strömsbros 15-åriga nyförvärv från Sätra. Julia Karström, som gjorde sin första division 2 match, tog emot en boll och slog till, 2-2 med kvarten kvar.

Med lite mer än fem minuter kvar av matchen avgjordes dock det hela, återigen till Strömsbros nackdel, när en krånglig situation nära hemmalagets mål till slut resulterade i 2-3 och en Örebrovinst.

Strömsbros tränare Eva-Lotta Persson bestämde sig att, som vanligt, ta med det positiva från matchen. Hon påpekade att Strömsbros två mål i matchen var bra för laget men att det givetvis varit både skönt och kul med poäng med sig från Testebovallen.

– Det är inte stolpe in för oss när vi spelar men vi får erfarenheter från alla matcher som vi kommer att ha nytta av i framtiden. Nästa match är borta mot KIF Örebro och vi tar med oss det bra härifrån till den.

STRÖMSBRO–ÖREBRO SÖDER 2–3 (0–1)

Målen, Strömsbro: Johanna Forsell, Julia Karström.

Publik: 70.

Domare: Erik Grönblad, Gävle.

Strömsbros tre stjärnor

3: Anna Persson

2: Jennica Modin

1: Julia Karström

Mer läsning

Annons