Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro klarade pärsen i säsongens viktigaste match

Strömsbro åkte till Västanfors för att spela säsongens viktigaste match i går.
Ett nytt kontrakt låg i potten i en direkt avgörande fight mot värsta konkurrenten.
– Det blev ett drama men det gick vägen. 2–2 kändes som en seger och tjejerna ska ha en stor eloge, sa tränaren Per-Arne ”Ata” Persson.

Annons

Det var ett hårt tryck på Strömsbro inför matchen då laget nästan hela säsongen balanserat på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Men resultaten i förra omgången ställde det hela på sin spets när Västanfors bara var två poäng efter och lagen skulle mötas.

– Lite jobbigt blev det när vi dessutom hade bortamatch och det kom massor med nerver in i det hela. Men vi försökte avdramatisera det hela och göra det till en jättechans i stället, sa Strömsbrotränaren.

Efter de inledande nervösa tio minuterna när gästerna blev satta under hård press så blev det precis så. Strömsbro kom in i det hela och fick också utdelning. Anna Persson gjorde 1–0 på en straff och Strömsbros måldrottning gjorde också tvåan en stund senare.

– Då kändes det förstås jättebra och det var lugnt. Vi hade dessutom två-tre jättefina chanser att göra ytterligare mål.

Men i andra halvlek forcerade Västanfors igen och fick bra tryck. Ett fint reduceringsmål efter 20 minuter gav dessutom ny energi för hemmalaget. 2–2 kom också med en knapp kvart kvar att spela på ett märkligt sätt där den assisterande domaren vinkade för mål när Jessica Ravstis i Strömsbromålet räddade nere vid sin egen stolpe men på rätt sida om linjen.

– Det tyckte tydligen inte domaren och det blev dömt mål. Klart det var jättetungt med så mycket kvar att spela och dom behövde bara ett mål till för att vi skulle byta plats och åka ur, sa ”Ata”.

Som tur var blev det inte avgörande. Strömsbro höll undan och med den poängen räddades nytt kontrakt.

– Vi har ett jätteungt lag och den här säsongen har varit otroligt lärorik. Det kommer vi att ha nytta av nästa säsong och det var skönt att vi får fortsätta i tvåan med det här gänget, sa ”Ata” som kommer att fortsätta som tränare.

Hela laget ska ha en jätteeloge för insatsen i går när det gällde som mest.

VÄSTANFORS–STRÖMSBRO 2–2 (0–2)

Målen: 0–1 (23) Anna Persson, straff, 0–2 (27) Anna Persson, 1–2 (65) Agnes Andersson, 2–2 (78) Helena Löwdahl.

Strömsbros tre stjärnor

3: Anna Persson, f

2: Jessica Ravstis, mv

1: Paulina Persson, b

Mer läsning

Annons