Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro tog första segern

Strömsbro tog på lördagen säsongens första trepoängare när man tog emot Falulaget Korsnäs på Testebovallen. Matchen var hård men Strömsbro var det starkare laget och vann matchen med 3–1.
– Vi visade stort tålamod och spelade med självförtroende, det är därför vi vinner den här matchen, säger Per-Arne Persson, tränare i Strömsbro efter matchen.

Annons

Korsnäs började matchen bäst och Lisa Eljans kunde göra 0–1 med ett lågt skott utifrån straffområdet. Korsnäs fortsatte att pressa men det var ändå Strömsbro som gjorde matchens andra mål.

På ett inlägg fick Anna Persson en tå på bollen och kvitteringen var ett faktum. Andra halvlek började jämnt men det var Strömsbro som skulle ta ledningen. Ett friläge som utnyttjades på bästa möjliga sätt av tvåmålsskytten Anna Persson. Strömsbro punkterade sedan definitivt matchen när Matilda Sundin kunde peta in bollen från nära håll.

Vinsten var säsongens första för Strömsbro, men tränaren Per-Arne Persson kände att vändningen på den dåliga trenden var nära.

– Jag har sagt det hela tiden, vi har mött topplagen men nu är vi på gång, säger han efter matchen.

– Vi var alldeles för individuella och spelade inte som ett lag, summerade Korsnästränaren Niklas Rydstrand efter förlusten.

STRÖMSBRO–KORSNÄS 3–1 (1–1)

Målen: 0–1 (14) Lisa Eljans, 1–1 (38) Anna Persson, 2–1 (65) Anna Persson, 3–1 (89) Matilda Sundin.

Domare: Anna Lundin, Christer Sterner (båda Sandviken), Jacob Westerlund (Gävle).

Strömsbros tre stjärnor

3: Anna Persson, fw

2: Sophia Hedman, mf

1: Matilda Sundin, fw

Mer läsning

Annons