Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro tog viktig poäng – ser ljust på slutspurten

Strömsbros damer tog lite överraskande en poäng när man spelade 1–1 mot serieettan Västerås BK 30 på bortaplan. En poäng som kan visa sig bli väldigt avgörande i slutändan.

Annons

Just nu ligger man på rätt sida av nedflyttningsstrecket med två poängs marginal och med den här insatsen i minnet, ser man ljust på dom tre sista matcherna.

– Vi har allt i egna händer och spelar vi som vi gjorde i dag, kommer vi att klara det, säger Strömsbrotränaren Per Arne Persson.

Det var väl inte många som trodde att det unga och ännu ganska så orutinerade Strömsbro-laget skulle kunna rubba BK 30 som innan matchen hade elva segrar och en oavgjord på sitt konto. Och det började planenligt med att BK 30 tog ledningen i den 12:e minuten.

– Dom hade ett större spelövertag förstås och skapade en rad fina chanser men vi försvarade oss bra och Jessica i mål gjorde en hel del fina räddningar och vi kände att trots underläge, så hade vi en bra chans, berättar Persson.

I andra halvlek jämnade Strömsbro ut spelet och i den 72:a minuten kom kvitteringen. Mittfältaren Marit Hjort bröt ett hemmamanfall och satte en djupledsboll på anfallaren Anna Persson. Hon tog sig förbi både backar och målvakt och kunde enkelt rulla in 1–1.

Samma Persson var sedan i slutet av matchen inblandad i en staffsituation.

– Jag tycker att Anna fälls och ska ha en straff. Men domaren ville annorlunda och när allt kommer omkring så känns det väl ändå som om vi vann en poäng och dom förlorade två. Dom var riktigt hängiga efter matchen, säger Persson som vill hylla hela laget.

– Vi är ett orutinerat lag men vi börjar få ihop lagdelarna nu och att ta poäng borta mot serieledarna, det är förstås jätteskönt.

Strömsbro ligger just nu på en sjunde plats med två poäng tillgodo på åttan Västanfors. Strömsbro har i avslutningen kvar att möta Korsnäs (b), Västerås IK (h) och slutligen Västanfors på bortaplan. Två av tre matcher på bortagräs med andra ord. Kan det vara en nackdel?

– Nä, det tycker jag inte. Det gick ju bra i den här matchen, avslutar Persson.

VÄSTERÅS BK 30–STRÖMSBRO 1–1 (1–0)

Målet: Anna Persson.

Domare: Yasmin Wakid Hassan, Västerås.

Publik: 125.

Strömsbros tre stjärnor

3: Marit Hjort, mf

2: Anna Persson, f

1: Jessica Ravstis, mv,

Mer läsning

Annons