Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strulig premiär för SIF

Seriepremiärenblev en minst sagt svängig och rörig historia för SIF. Tränare Tony Andersson blev uppvisad på läktaren. Man tvingades spela med en man mindre i en timme efter två gula kort på Jonas Österberg, trots det var man med tio minuter kvar i ledning med 2–1. När domaren till slut blåste av matchen stod ändå Forward som segrare med 3–2.

Annons

– Ja,är det den här nivån som gäller då får jag svårt att hålla mig kvar på sidan den här säsongen, säger en besviken Tony Andersson om domarinsatsen.

Division 1-äventyret fick en krånglig start. I Avesta tvingades man byta buss då den ordinarie kokade. Stoppet påverkade inte spelarna. Björn Berglund var redan efter 30 sekunder nära att ge Sandviken ledningen.

Men det var ändå Forward som spräckte nollan genom Erik Björdahl. Och bara minuter senare drabbades Jonas Österberg av sitt andra gula kort och således utvisning. I samma veva skickade domaren även upp Tony Andersson på läktaren.

– Jag frågade bara varför han ändrade nivån hela tiden och då visade han upp mig. Mycket märklig situation, menar Tony som fick se sitt lag hålla resultatet halvleken ut.

Andra halvlek rivstartade med att Mobaraki fick göra en räddning på mållinjen i klass med Niklas Svedberg och sedan var Björn Berglund ytterst nära att kvittera. Sandviken verkade inte alls bry sig om att man var en man mindre och med dryga 20 minuter kvar byttes David Svanberg in och i hans första bollkontakt, ett inkast kom så det första målet. Sereya Mobaraki nådde högst på inkastet och satte kvitteringen.

– Ja jag skarvar inkastet vidare och det gick ju bra, säger Sereya som gjorde en riktigt bra match och trivdes med att spela division 1:

– Det är klart att det är lite skillnad mot tvåan men jag tycker att vi visar att vi kommer att kriga för varje poäng. Vi har en man mindre och vänder till ledning. Det tyder på moral, menar han.

Och Sandviken fortsatte att gå framåt och när Björn Berglund äntligen fick utdelning på sina chanser såg det verkligen ut att bli ett lyckligt slut på dagen. Men då förändrades allt på några minuter. Först ordnade Kristoffer Näfver en straff som man förvaltade och när sedan Stellan Karlsson några minuter senare sköt 3–2, var det ridå för ett tappert kämpande Sandviken som nu får klara sig utan både Jonas Österberg och tränare Tony Andersson i nästa match.

– Vi gör en fantastiskt bra match i dag och killarna visar verkligen mod och attityd. Men tyvärr så kliver domaren in och tar några matchavgörande beslut, som drabbar oss, säger Tony.

Mer läsning

Annons