Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succévärvningen som sänkte Västerås

Den amerikanska dollarn må stå lågt i kurs dessa dagar men amerikanska fotbollspelare står desto högre. Fråga bara Sandvikens IF.

Nyförvävet Nermin Crnkic gjorde ett mål och en assists när Sandviken vann den viktiga matchen mot Västerås IK med 3–2 på ett regnigt Jernvallen.

– Det kändes bra att få bidra till segern och det kändes bra spelmässigt, säger Nermin som även utsågs till matchens bäste spelare.

Annons

Att det finns mycket fotboll i den unge amerikanen visade han omgående för publiken som trotsade regnet. Redan efter ett par minuter så hade han vaskat fram ett par fina lägen.

Han visade prov på både tekniska färdigheter och snabbhet. Sandvikens första kvart var också riktigt bra och med lite mer skärpa i avsluten så hade man mycket väl kunna gjort både ett och två mål.

Så därför kom Västerås mål som en kalldusch. Gabriel Medina vann en höjdduell mot David Svanberg och bollen seglade över Sandvikens målvakt som för dagen var Tobias Wennergrund, då Tim Markström var avstängd. Västerås som är ett erkänt starkt bortalag hade då fått kontroll på Sandvikens spel.

Då presenterade sig Nermin Crnkic. På en fin djupledsboll sprang han sig fri, lurade målvakten och fast det såg ut som han kom ur läget, tråcklade han in kvitteringen.

– Det kändes väldigt skönt eftersom vi hade tappat det spel vi hade i början. Men jag tycker att vi kom tillbaka efter det målet, säger Nermin som i inledningen av andra var väldigt nära att göra sitt andra mål då han sköt i ribban.

Men Sandviken fixade i alla fall ledningsmålet kort därefter. Målvakten tog ett felbeslut då han försökte greppa den hala bollen i stället för att boxa bort den och där fanns David Svanberg påpassligt framme och stänkte dit 2–1. David som leder den interna skytteligan med sex mål, mittback som han är.

Matchen böljade nu lite fram och tillbaka och Västerås hade några lägen till kvittering men Wennergrund visade att han vuxit med uppgiften och gjorde en rad fina ingripanden.

– Det är en svår match för Tobias men han är stabil och gör det han ska, tycker tränare Tony Andersson som med tio minuter kvar av matchen fick se sitt amerikanska nyförvärv snyggt spela fram bollen till en framrusande Andreas Sipuri som satte 3-1.

Men nästan direkt på avspark så stack bortalaget upp och med ett mycket vackert mål så såg Philip Fredriksson till att spänningen levde hela matchen ut.

– Det verkar som alla lag har en förmåga att göra grymt snygga mål på oss här hemma, säger Tony som nog svettades ordentligt dom sista minuterna och frågan är om han kanske var lika blöt innanför kläderna som utanpå.

Men Sandviken höll undan och bärgade tre viktiga poäng i toppstriden. Och på frågan vad Tony tyckte om sina nyförvärv så var hans analys ganska så klar.

– Nermin visar att han kan bli den där publikfavoriten vi tror att han kan bli. En jobbig spelare att möta och ständigt på språng. Andrew (Stadler) kanske inte kom in i matchen som han själv ville men han vet vad vi kräver av honom och han kommer bara bli bättre och bättre.

Matchvinnaren själv ser fram emot tiden i Sandviken.

– Det känns bra med laget och att få vara med och vinna direkt är ju bara skönt. Tror att det här kan bli en kul resa, menade Nermin och erkände väl att tempot kanske var lite högre än det han är van med från tiden i Färila.

– Det är tuffare och man har lite mer tid på sig i fyran. Men jag tror nog att jag kommer in i det ganska snabbt, fortsätter han och han verkade även gilla staden, Sandviken:

– Jag trivs bra. Det är ju större än Färila. Det gillar jag.

Och får man tro publikens reaktion så har nog Nermin redan gjort ett bra intryck i fotbollsstaden Sandviken.

$1

SIF–Västerås IK 3–2 (1–1)

$1

Målen: 0–1 (28) Gabriel Medina, 1–1 (38) Nermin Crnkic, 2–1 (56) David Svanberg, 3–1 (81) Andreas Sipuri, 3–2 (82) Philip Fredriksson.

$1

Hörnor: 3–1.

$1

Varningar, SIF: Andreas Sipuri, David Svanberg, Jimmy Hansson. VIK: Karl Ljungberg, Johan Törnblom.

$1

Domare: Bekir Jusufbasic, Uppsala.

$1

Publik: 390.

$1

Så spelade SIF: Tobias Wennergrund – Jack Sharples, David Svanberg, Oskar Veljo, Jimmy Hansson – Mattias Woxlin (Jesper Karlsson 60), Andreas Gillström, Tobias Wanke (Henrik Juhlin 60) – Andrew Stadler (Rickard Wiklöf 79), Andreas Sipuri, Nermin Crnkic.

$1

SIF:s tre stjärnor

$1

3) Nermin Crnkic, f

$1

2) Jack Sharples, b

$1

1) Oskar Vejlo, b

Mer läsning

Annons