Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF behåller backen från Malmö ett år till: "Tog stora steg"

Malmö FF var nöjda med Anton Kraljs utveckling i Gefle.
Så nu kommer han stanna ett år till.
–  Vi tycker att det är en bra plats för Anton att fortsätta utvecklas, säger sportchef Daniel Andersson till lagets hemsida.

Annons
Anton Kralj fortsätter i Gefle kommande säsong.

Gefle behåller vänsterbacken Anton Kralj en säsong till. 19-åringen gjorde 15 starter i laget och hann då bland annat spela fram till tre mål.

Malmö var belåtna med hans utveckling men ännu är han inte redo att kliva in hos mästarna – nu har de skrivit ett nytt låneavtal med gästrikarna.

– Tiden i Gefle IF var väldigt lärorik och jag utvecklades som fotbollsspelare på många plan. Jag fick prova på seniorfotboll och mognade i mitt spel. Även den mentala biten utvecklades av att komma till ett lag som då låg sist i tabellen men lyckades vända på den negativa trenden, säger Anton Kralj till Malmös hemsida.

– Jag ser positivt på att lånas ut till Gefle IF igen. Jag vill spela fler matcher och utvecklas ännu mer. Jag vill spela varje match och ska kämpa för att få den chansen. Efter utlåningen vill jag vara tillräckligt bra för att ta en plats i Malmö FF.

Daniel Andersson, Malmös sportchef, ser positivt på samarbetet mellan Gefle och Malmö när det kommer till Kralj.

– Anton gjorde en jättefin säsong i Gefle IF förra året och bidrog starkt till deras starka sommar och höst. Samtidigt tog han stora steg i sin egen utveckling. Vi tycker att det är en bra plats för Anton att fortsätta utvecklas och ta steg för att närma sig en plats i Malmö FF.

LÄS OCKSÅ

Debuterade under 2017 – nu förlänger Gefle IF med unge målvakten: "Extra kul"

►(+) Avgående klubbdirektören om varför han lämnar GIF – och kryptiska svaret om vad som väntar framöver

►(+) GIF-ordföranden om nya strategin efter avhoppet: "Tränarstaben får mer ansvar för det sportsliga"

Mer läsning

Annons