Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svanberg i fokus då Sandvikens IF vann

I Sandvikens IF:s 6–1-seger mot Rengsjö var det mest dramatiskt när Alexander Svanberg skallade ihop med en annan spelare och låg kvar på backen en stund.
Historien med alla hjärnskakningar gjorde att alla runt om blev oroliga.

Annons

– Det är ingen fara. Kände direkt att det inte var som dom tidigare gångerna och jag har ju lite att jämföra med, konstaterar Alexander med en bula i pannan men ett leende på läpparna.

Han gjorde även två mål i matchen. Det var efter en timmes spel som olyckan var framme. Alexander gick sin vana trogen upp i en nickduell och i den duellen skallade han ihop med Rengsjöspelaren och båda föll till marken. Oron spred sig både bland spelare och publik när Alexander låg kvar. Men den här gången gick det med andra ord bra.

• Du kanske måste sluta att gå upp i nickdueller?

– Då kan man inte spela fotboll, konstaterar Alexander snabbt, som var nöjd med lagets och hans egna insats, åtminstone i första halvlek.

– Alltid kul att göra mål men i andra halvlek spelar vi bedrövligt. Man kanske inte ska säga att det blir tråkigt att gå ut och spela när man leder med 6–0. Men lite svårt med motivationen blir det.

Tränare Tony Andersson kan bara hålla med:

– Vi gör en spelmässigt bra första halvlek med bra passningsspel och fina avslut. Pratade i halvtid om att försöka hålla skärpan uppe men vi misslyckas kapitalt med det och det får vi titta på varför vi gör. Nu har vi en stentuff match på tisdag mot seriefavoriterna Sirius. Då får vi verkligen se var vi står just nu, avslutar han.

SANDVIKENS IF–RENGSJÖ SK 6–1 (6–0)

Målen: 1–0 (13) Alexander Svanberg, 2–0(22) Lucas Sjöberg, 3–0 (25) Alexander Svanberg, 4–0 (31) Filip Johannesson, 5–0 (35) Henrik Juhlin, 6–0 (38) Jonas Österberg, 6–1 (54) Daniel Scherdin.

Mer läsning

Annons