Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen Gustav skrev på för SIF

När Gustav Källberg var 15 år tog han en ordinarie plats i division 3-laget Korsnäs utanför Falun.
Talangen fiskades upp av Örebro SK där han gått i fotbollsgymnasiet och spelat i ungdomslaget fram tills nu.
– Det var dags att göra något nytt och Sandvikens IF känns helt rätt, säger 20-åringen som skrivit på ett flerårskontrakt med den nyblivna division 1-klubben.

Annons

Det var hans själv som tog den första kontakten och sedan har det gått ganska fort. SIF blev intresserat på allvar efter några provträningar där Gustav både imponerade och visade upp de egenskaper som föreningen letade efter.

– Dom har varit rätt tydliga med att det är en defensiv spelare som har varit första prioritet. Jag ser mig själv i första hand som en mittfältsspelare men har spelat mittback och är inte obekant med den rollen, berättar Gustav.

Efter fyra år i ÖSK:s organisation med spel i deras division 2-lag var det dags att göra något nytt. Detta trots att den allsvenska föreningen gärna ville skriva ett nytt kontrakt.

– Men det skulle innebära ytterligare ett år med U23-laget både med träningar och matcher. Jag kände att det var dags för mig att spela seniorfotboll på allvar för att utvecklas. Därför känns det här helt perfekt.

SIF lockade med division 1 vilket känns som en lagom nivå just nu för Gustav.

– Jag kände direkt när jag var upp och hälsade på att det kändes rätt och riktigt. Jag blev väl omhändertagen och efter några träningar syns det också att det är ett ungt och utvecklingsbart lag som verkligen vill någonting.

Han visste inte så mycket om Sandviken innan han skrev på kontraktet.

– Nej, egentligen inte. Men jag är ju från Falun och får lite närmare hem till släkt och vänner. Jag kommer säkert att trivas både i stan och i laget.

På planen är han löpstark, bra i närkamps- och positionsspelet. Lägg också till en egenskap som pådrivare och en fin teknik så har ni SIF:s senaste nyförvärv.

– Gustav är en riktig energispelare och vi ser det som en klassvärvning, säger också SIF-tränaren Tony Andersson.

SIF kör ett träningsläger i Kristinehamn i helgen och där spelas också säsongens första träningsmatch mot Carlstad.

– Det är meningen att jag ska vara med där och det är skönt att sätta igång direkt. Jag hoppas från början kunna visa att jag är en man för startelvan, säger Gustav.

Därmed börjar SIF-truppen se fulltalig ut och kvoten på nyförvärv har fyllts. Därmed är provspelaren Andreas Johansson med meriter från allsvenska Mjällby inte aktuell.

– Inte just nu i alla fall. Vi söker inte aktivt efter flera spelare men transferfönstret stänger den 31 mars och tills dess går det inte att garantera någonting, säger SIF-tränaren.

Mer läsning

Annons