Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningscupen slår alla rekord

Det sa bara pang – sedan hade Tidningscupen satt nytt rekord i anmälningar.

Just nu är 205 lag klara för spel 18–20 januari i Sandviken.

– En extra ansträngning för ett par veckor sedan gav resultat, säger Anders Boman i arrangörsklubben SIF.

Annons

Medan den lokala fotbollen kämpar i motvind – ni har kunnat läsa flera artiklar i ämnet den senaste tiden – fortsätter klassiska inomhusturneringen Tidningscupen att växa.

155 lag för två år sedan, 187 i fjol – och för tillfället 205 anmälda inför årets cup (herrar, damer, barn- och ungdomar samt funktionshindrade).

– Anmälningarna har rasat in väldigt sent den här gången. För ett tag sedan var det bara 80–90 lag anmälda, men under de två-tre senaste veckorna har det fyllts på med över 100, förklarar Anders Boman.

– Vi gjorde en sista ansträngning genom annons i lokaltidningarna plus att vi skickade mejl både till förbundet och till klubbar som varit med tidigare men som ännu inte anmält sig. Det gav verkligen resultat.

• Är det stopp nu?

– Nja, vi har väl inte riktigt stängt dörren än. Vi vill ju gärna att cupen ska fortsätta utvecklas. Egentligen har vi satt 10:e december som absolut sista anmälningsdag, men vi får se hur gruppindelningen ser ut då och om det fattas nåt lag här och var.

• Hur många kan ni ta emot egentligen?

– Vi vill ogärna sätta nån gräns, men helt klart måste vi titta på hur vi ska handskas med det här framöver. Ifall vi ska spela längre in på nätterna eller så.

Tidningscupen lockar allt fler lag som inte är lokala. Den här gången kommer exempelvis Hammarby att ställa upp i damklassen, AIK kommer med fyra flicklag och Bollstanäs ställer upp med mellan 15 och 20 lag totalt.

– P99 är den just nu största klassen. Där hade vi egentligen en maxgräns på 16 lag, men det har blivit 24, säger Anders Boman.

Mer läsning

Annons