Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningscupen växer ännu mer

Hallå där...Peter Svensson, ordförande i Sandvikens IF som förbereder sig för helgens inomhusturnering Tidningscupen.

Annons

Är det lugnet före stormen?

– Ja, det kan man säga. Det blir intensiva dagar med mycket jobb och det är med skräckblandad förtjusning man ser fram emot Tidningscupen. Samtidigt är det en jätterolig grej.

Vad är nytt i år?

– Det nya är väl att vi blivit lite större – igen. Nu är det 216 lag och det växer ungefär med 30 lag varje år, till nästa år funderar vi på att få plats med ytterligare en plan inne i Göransson Arena för att få med fler lag. Men då krävs det också att det fungerar med funktionärer och omklädningsrum.

Hur mycket betyder Tidningscupen för Sandvikens IF som förening?

– I och med att det blivit större och större så betyder det en hel del ekonomiskt, samtidigt som det är ett varumärke för föreningen utåt, framför allt sedan vi drog igång det ordentligt på ungdomssidan för fem, sex år sedan.

– Sen är det också något för föreningen att samlas kring, alla jobbar ju med det här under några dagar. Seniorer, juniorer, flick- och pojkspelare är med och lägger golv inne i arenan, står i kiosker och dömer matcher.

Varför tror du cupen blivit så populär?

– Den ligger väl rätt i tiden, det har blivit en tradition med Tidningscupen och för många spelare är det årets höjdpunkt att komma till Sandviken och spela inomhusfotboll. I år kommer faktiskt Bollstanäs från Stockholm med hela 15 lag, det är rätt kul.

Hur många matcher blir det?

– Nästan 400, den första spelas 16.00 fredag eftermiddag och den sista 16.30 på söndag. Sen är det bara att dra igång med att riva upp golvet igen.

Mer läsning

Annons