Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp ångar på i damtvåan

Tierps fotbollstjejer tog på söndagen sin fjärde raka seger i östra damtvåan. På bortaplan vann Tierp över Lidingö med matchens enda mål inspelat av Julia Bruxås.

– Vi vannn knappt sett till siffrorna, men sett till spelövertag och chanser så var segern solklar, sa Tierps tränare Janne ”Korpen” Pettersson efter matchen.

Annons

Nu hade också Lidingö en jättechans att måla i första halvlek. Det var lagets stora stjärna Elin Flyborg med meriter från spel i allsvenskan med Djurgården, som kom fri med Emma Sundström i Tierpsmålet. Chansen kom efter knappa 20 minuters spel, men Flyborg rullade bollen utanför mål.
Julia Bruxås hade sedan i den 25 matchminuten ett skott i ribban.
– Vi hade också flera chanser. Men det viktigaste är att vi skapar chanser. I dag var det viktigast att vi vann och tog tre poäng, sa Korpen.

Målet kom ett par minuter före pausvilan.
Josefine Engström slog en vänsterhörna, som Julia Bruxås språngnickade in i nätmaskorna.
– Vi skapade ett tiotal målchanser sett till hela matchen. Och i stort var det vi som skötte taktpinnen under hela matchen. Det enda som kunde varit bättre är målskyttet. Men så länge vi skapar så många chanser, så kommer snart också flera mål, menade Korpen.

Tierp klev också upp på andra plats i tabellen och möter nästa helg Täby hemma på Vegavallen. Kanske kommer då också den femte raka segern?
Beröm till hela Tierpslaget. Ett extra plus till Mia Lundh.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons