Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp körde över Lidingö

Att serieledarna i damtvåan, Tierp, har ett ramstarkt försvar har vi vetat tidigare. Nu visade man också upp en härlig effektivitet och satte gästande Lidingö på plats med hela 7–0.

– Det gick lättare än väntat. Vi gör nog den effektivaste insatsen hittills i serien, sa en mycket nöjd Janne "Korpen" Pettersson, tränare för serieledarna.

Annons

Det var väl någorlunda till match under inledningen, men vartefter tiden gick blev det en uppvisning av Tierps duktiga fotbollstjejer, som nu är också är klara för spel i damettan nästa säsong.

Lisa Hägglund, som svarade för ett hattrick, började "målandet" redan i den fjärde matchminuten, då hon satte 1–0 genom att säkert slå in bollen förbi Johanna Frost i gästernas bur.

Tierp radade upp chanser och visade ett härligt spelhumör redan från start. Men det skulle dröja till knappa halvtimmen innan tvåan kom.

Efter ett snyggt solonummer av Agnes Theberg satte hon bollen utom räckhåll för gästernas målvakt. Extra snyggt sedan, så gick bollen via bortre stolpen in i nätmaskorna.

3–0 kom strax efter genom – ja just det – genom Lisa Hägglund.

– Härligt att målskyttet lossnade och det lossnade ju för hela laget. Det var också mitt första hattrick i damtvåan, sa skyttedrottningen som har gjort 13 mål med fyra matcher kvar att spela i tvåan.

Strax efter hade Lisa chansen att sätta sitt tredje mål. Men här "bjöd" Lisa på en lite väl löst slagen straff och gästernas målvakt kunde rädda nere vid sin vänstra stolpe.

Målsiffrorna stannade vid 3–0 när pausvilan kom. Men här hade Tierp radat upp chanser med bland annat en trippelhörna i slutet av halvleken.

Tierps övertag fortsatte och blev än starkare under andra halvlek. Vi fick också se hemmatjejernas styrka i närkampsspelet.

Frida Eriksson spädde på till 4–0 i den 59:e minuten och nu hade gästerna all möda att slå i från sig.

En halvtimme in i andra halvlek hade Elin Flyborg (med meriter från damallsvenskan med Djurgården) ändå ett läge men något mål blev det inte.

I stället kunde Agnes Theberg sätta 5–0 efter en målvaktsretur några minuter senare.

Nu förmådde inte Lidingö hålla emot längre och Anna Larsson kunde se ett långskott från höger gå rakt in i nätmaskorna.

I det absoluta matchslutet fullbordade Lisa Hägglund sitt hattrick och spikade slutresultatet till 7–0.

– Jag är imponerad av tjejernas insats. Nu kunde vi också rycka i toppen, eftersom Huge fick stryk av Täby, summerade hemmatränaren Janne Pettersson, som i nästa omgång med sina lirare, har ett tufft bortamöte med Täby.

Sören Åkerman
Tel. 026-15 93 80
sporten@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons