Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps fotbollstjejer fortsätter att imponera

Tierp, som i förra omgången slog Lidingö med hela 7-0, fortätter att göra bra matcher. På söndagen var det Bajen som fick känna på Tierps slagstyrka.

Annons

Efter en, speciellt i första halvlek, strålande insats så vann gästerna med klara 4-1. Ställningen på Hammarby IP var vid pausvilan en 3-1 ledning för Tierp.

– Jag är mycket nöjd med vad tjejerna presterade under de första 40 minuterna, berömde Ola Melin sportchef för Tierp.

Strax före pausvilan kunde landslagsmeriterade Kicki Bengtsson sätta Bajens tröstmål. Då Ledde gästerna med 3-0.

Julia Bruxås inledde målskyttet redan i den åttonde matchminuten. För målpasset svarade Frida Melin.

Innan halvtimmen var spelad ordnade Julia till gästernas andra mål. Nu var det Norma Mendez som slog en välplacerad högerhörna och som Julia kunde nicka in i nätmaskorna.

Bara fem minuter senare upprepades scenariot med samma lirare i rollerna. Norma slog högerhörnan - som Julia kunde nicka i mål.

3-0 ledning efter en halvtimmes spel var naturligtvis en mycket härlig start för gästerna. Med sina tre mål gick Julia också upp i toppen för skytteligan i damtvåan. Julia har på de fyra omgångarna gjort sex mål . Starkt!

Två minuter före pausvilan kom så Kicki Bengtssons reducering.

– Ja, Bajen kom igen i slutet av första halvlek och i andra halvlek blev det jämnare spel. Bajen tog för sig mer och vi fick inte i gång samma fina lir som i första halvlek, sa Melin.

Men gästerna skulle också göra ett fjärde mål. I den 58 minuten fastställde Julia Blomqvist slutresultatet ass av Julia Bruxås.

– Naturligtvis måste Julia Bruxås hyllas för sitt hat trick. Men hela laget ska ha stort beröm för det spel de visade upp under de första 40 minuterna, sa Ola Melin.

– Vi är fortfarande obesegrade och bakom den fina starten ligger naturligtvis att vi den här säsongen har en mycket stark trupp, summerade Melin.

Nästa helg har tabelltvåan Tierp ett intressant hemmamöte med tabelltrean Täby.

I matchen mot Bajen orkade inte Tierp visa samma lysande spel efter pausvilan. En av orsakerna kan ha varit, att både Sanna Öhlund och Amera Becirovic klev av banan med lätta skadekänningar.


BAJEN–TIERP 1–4 (1–3)


Målen: 0–1(8) Julia Bruxås, 0-2 (25) Julia Bruxås, 0-3 (30) Julia Bruxås, 1-3 (43) Kicki Bengtsson, 1-4 Julia Blomqvist.


Tierps tre stjärnor:


*** Amanda Bruxås mf

** Agnes Theberg mf

* Julia Bruxås fw.

Mer läsning

Annons