Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpsseger i gränsderbyt

- En härlig seger och det tjejerna visade upp i andra halvlek är nog det bästa hittills den här säsongen.

Ja, Janne "Korpen" Pettersson tränare för Tierp var mycket nöjd efter hemmamötet med IFK Gävle. Hemmalaget vann med 1-0, men siffrorna kunde ha blivit större med hänsyn till Tierps chanser i andra halvlek.

Annons

- Det här var en typisk 0-0 match, men som slutade med 1-0 seger för Tierp. Tierp hade också de bästa chanserna i andra halvlek. Då fick vi inte till det, summerade IFK:s tränare Jocke Carlsson.

Ja, Tierp vann alltså också det andra gränsderbyt. Tidigare vann man ju också över Huge med uddamålet.

Den första halvleken bjöd inte på något vidare spel från något av lagen.
- Jo, men då kändes vårt spel som mera tryggt, sa Jocke Carlsson, som kunde notera en jättechans i början av matchen.

Det var lagets speciella måltjuv Sandra Törnros, som kom fri med hemmamålvakten Emma Sundström, men rullade bollen utanför den högra målstolpen.

Här såg hemmalagets mittbackar i det närmaste "blyga" ut i sitt agerande.
Men under resten av matchen hölls Sandra i strama tyglar av i första han Ida Andersson och Amera Becirovic.

Efter en mållös första halvlek kom Tierp ut till andra halvlek mera taggade och nu tog hemmalaget över mer och mer av spelet.
Målet kom efter dryga kvarten av andra halvlek.

Lisa Hägglund bjöd på ett solonummer i stil med Kurre Hamrins prestation vid VM 1958.
Lisa tog sig in från vänster och position vid hörnflaggan. Med vilja och glöd kunde hon forcera in mot IFK målet och sätta bollen i nät.
- En härligt känsla när bollen hamnade i nätmaskorna. Jag tog mig först förbi en back och slog bollen utanför och förbi deras målvakt. Bollen hamnade i nätmaskorna innanför den bortre stolpen. Det här var mitt femte mål och jag hoppas på flera mål på söndag när vi möter Strömsbro, sa matchvinnaren.

Under resten av matchen så var det också Tierp som skapade de flesta farligheterna. Med knappa kvarten kvar så hade också Lisa Hägglund ett fräsigt skott i ribban.

Vi har kritiserat Tierp för måltorka och visst har det varit snålt med den varan. På tre matcher har det bara blivit två mål. Men kanske det också lossnar i den vägen på söndag när Tierp möter Strömsbro på bortaplan?

SÖREN ÅKERMAN
Tel. 15 93 80
sporten@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons