Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tim är klar för Hammarby

Tim Markström följer pappa Anders fotspår.

I går skrev 26-åringen på för Hammarby – och kontraktet är på 1+1 år.

– Jag tror att Sveriges bästa målvaktstränare kan göra underverk med mig, säger Markström inför sin nya utmaning i superettan.

Annons

I slutet på november och början på december provtränade Tim Markström med Hammarby.

Det ledde till att parterna i går kom överens om ett 1+1-årsavtal.

– Nu är det upp till mig att visa att jag ska vara där och fullfölja kontraktet, säger Tim Markström, som valde Hammarby framför andra anbud – bland annat från ett nordiskt högstaligalag.

– Jag hade fått mer pengar där. Men jag valde med hjärtat.

Mitt under föregående säsong lämnade han Sandvikens IF för FC Fredericia i danska andraligan, där han mötte proffslivet för första gången.

– Jag fick många erfarenheter där. Jag fick känna på hur det är att ha fotbollen som heltidssyssla. Jag har lärt mig att uppskatta livet på ett annat sätt, att ta vara på den tid man har utanför fotbollen.

Målvaktstränaren Mikael Olsson är en av flera anledningar till att Tim Markström ser fram emot flytten till Stockholm och Hammarby.

– Han är målvaktstränare även för damlandslaget, och den absolut bästa jag haft. Han är öppen och ärlig och man lär sig något nytt på varje träning, säger Markström, som provtränade med Hammarby även sent på våren 2011.

Hammarby har alltid legat honom varmt om hjärtat, inte minst med tanke på att pappa Anders Markström var målvakt där 1980–1983.

– Det är klart att det känns extra speciellt. Hammarby är en av de finaste föreningarna du kan spela för i Sverige, och jag har följt dom ända sedan jag var liten. Jag älskar Söderstadion och jag får gåshud redan nu när jag tänker på hemmapremiären i april, säger Tim Markström.

I sommar är dock Hammarbys tid på Söderstadion över. Arenan kommer att rivas och den 20 juli väntar Hammarbys första match på Tele2 Arena.

– Det är därför extra spännande att hoppa på det här nu. Det känns också som att laget är bättre rustat inför kommande säsong än tidigare. I somras kom Kennedy (Bakircioglü) tillbaka och även Erik Sundin från Helsingborg har förstärkt.

I laget finns också Daniel Theorin, tidigare i Gefle IF.

– Theorin pratar jag mycket med. Men alla i laget är hur trevliga som helst, säger Markström.

25-årige Johannes Hopf och 19-årige Kevin Angleborn är Hammarbys övriga målvakter, och den förstnämnde går av allt att döma in i kommande säsong som förstemålvakt.

Hopf kom till Hammarby från Ystads IF 2008 och säsongen 2010 konkurrerade han ut Rami Shaaban som lagets förstemålvakt.

– Johannes har gjort det jättebra hos oss och han ligger väl bra till för att få inleda säsongen som förstemålvakt, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers och fortsätter:

– Vi är jättenöjda med den inställning Tim har visat upp hos oss. Det känns som att vi får in en positiv kille som kommer att sporra våra andra målvakter.

Markström:

– Det är tuffast möjliga konkurrens. Men det är bara positivt, vi ska sporra varandra och hjälpas åt att utvecklas ännu mer. Det går inte att slå sig till ro.

Tim Markström ansluter till Hammarbys trupp när försäsongen drar igång den 15 januari. På försäsongsprogrammet är bland annat ett träningsläger på Cypern inplanerat.

Mer läsning

Annons