Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tim var nära att lämna SIF

”Vad skulle du tycka om att spela i vår tröja”, frågade superettanklubbens sportchef.

Och Tim Markström var beredd på att lämna Sandvikens IF.

Annons

Men klubben höll inte sitt muntliga löfte – och Markström snuvades på drömkontraktet.
– Då var jag less, säger SIF-målvakten.

I eftermiddag premiärspelar Sandvikens IF hemma mot Spårvägen. Och man kunde lika gärna ha gjort det utan sin nyckelspelare – och den största profilen – mellan stolparna.

Tim Markström har länge haft ögonen på sig och dessutom provspelat med flertalet klubbar på högre nivå. I julas tycktes drömmen bli verklighet.

När en han var millimeter från att skriva på för en klubb i superettan.

Vilken vill han inte avslöja.

– ”Vad skulle du tycka om att spela för vår tröja”, sa deras sportchef till mig när han ringde. Han lät jäkligt positiv och diskuterade olika lösningar med mig. Även om jag kostat pengar hade inte det spelat någon roll, var hans löfte. Jag blev jätteglad, säger Markström.

• Men...

– Det var i samma skede som jag skulle åka över och hälsa på brorsan i Rochester och vi kom överens om att vi skulle göra klart allt när jag kom hem. Men då hade deras andramålis kommit tillbaka från Danmark där han inte fick något kontrakt och jag var inte aktuell längre.

– Det var inte särskilt snyggt skött av den klubben när de redan hade gett mig ett muntligt löfte. Dom hade kunnat lägga upp det på ett annat sätt. Jag blev jäkligt irriterad, men samtidigt har det gjort mig starkare.

Markström berättar att det sporrar honom när klubbar hör av sig och visar sitt intresse.

– Det är väldigt smickrande, säger han.

Och att målvakten trots allt blev kvar i Gästrikland tackar nog å andra sidan Sandvikens IF för. Målvaktssidan är lagets kanske starkaste lagdel och Markström måste infria förväntningarna om SIF ska ha en rimlig chans att bli ett topplag.

Men än har han inte gett upp hoppet om spel högre upp i seriesystemet.

– Absolut inte, jag vill spela så högt upp som möjligt. Betyder det ett till trappsteg för att komma dit är jag villig att ta det. Jag är fortfarande ung för att vara målvakt och är övertygad om att jag kan utvecklas ännu mer i SIF. Det är ett jäkla bra gäng, det här.

• Är allsvenskan en rimlig målsättning för din egen del?

– Ja, lägre mål kan man inte ha. Se bara på spelare som Mård och Öhagen. Båda har etablerat sig i toppen efter att ha värvats från SIF. Det betyder att många har ögonen på klubben. Jag kan inte tro att jag ska till Barcelona från Sandviken, men jag tror absolut att jag är långt ifrån färdigutvecklad.

• Hur är din form inför dagens seriepremiär?

– På topp och mycket bättre än vad den var vid samma tidpunkt i fjol. Så känns det för hela laget. Jag tror att vi kan bli en obehaglig överraskning i toppen.

Mer läsning

Annons