Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta, nu är han allsvensk igen

Patrik Bojent, 31, före detta vänsterback i Gefle IF (hette tidigare Karlsson i efternamn) fick i söndags äntligen fick jubla över allsvenskt avancemang med sitt Öster – i kavaj.

Annons

Saken blev klar efter att Värnamo vände och vann borta mot Halmstad med 3–2. Vad säger du om det?

– Det kändes otroligt skönt. Nu behövde vi inte spela själva för att det skulle bli klart, men det viktigaste är inte hur ett avancemang går till. Huvudsaken är att vi äntligen är där.

Vad är förklaringen till avancemanget?

– Vi har gjort en makalöst bra säsong, där den stora förklaringen är en väldigt god sammanhållning i laget. Vi jobbar för varandra hela tiden. Sedan är vi fysiskt starka, vi orkar mala ner lagen. Vi har en tydlig spelidé, där vi försöker spela efter marken så mycket som möjligt och även komma runt på kanterna.

– Efter halva serien hade vi 14 segrar och en oavgjord, så redan där hade vi skapat bra förutsättningar för att gå upp. Vi har verkligen spelat bra hela tiden, och personligen är jag också nöjd med säsongen.

Hur har ni firat?

– Efter Värnamos seger mot Halmstad blev det fest hela natten, och i går kväll hyllades vi på Stortorget i Växjö av runt 1 000 supportrar. Det var ett gäng slitna spelare som tog plats på scenen...

– När sista matchen är spelad väntar ännu mer firande, med middag och så vidare.

Två matcher återstår och ni möter Falkenberg borta på söndag och Hammarby hemma nästa lördag. Nu går ni väl för seriesegern också?

– Absolut, vi har fyra poäng till godo på Brommapojkarna och det skulle kännas lite surt om vi inte skulle vinna superettan efter att ha haft ledningen så länge. Det blir en extra morot att spela för och vi kommer att vara heltaggade på söndag.

Hur länge sträcker sig ditt kontrakt med Öster och hur kommer ni att klara er i allsvenskan nästa säsong?

– Mitt kontrakt gäller till och med säsongen 2014. Vi har en bra stomme i laget, som samtidigt behöver spetsas till. Det är alltid tufft att vara nykomling, men får vi in rätt spelare tror jag att det kommer att gå väldigt bra för oss.

– Det känns roligt med vår nya arena också, tajmingen kunde inte bli så mycket bättre. Intresset i staden har ökat det här året.

Vad säger du om Gefle IF:s allsvenska säsong?

– Jag har inte sett så mycket, men jag är imponerad av Gefle. Det såg riktigt illa ut ett tag, men laget biter alltid ihop och tar de segrar som krävs. Och nu är jag övertygad om att de kommer att hänga kvar. De är så pass vana vid situationen att vara där nere.

Vilka vinner årets allsvenska?

– Häcken. De har allt i egna händer och jag tror att de fixar guldet.

Mer läsning

Annons