Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolv minuter som avgjorde

Två mål på tolv minuter. Längre tog det inte för IK Huge att döda spänningen i derbyt mot Brynäs IF FK på Måsberget.
Och det var Simon Fäger – som avgjorde det senaste mötet mellan lagen – som inledde målskyttet redan i den andra minuten.
– Jag vill fortsätta på den fronten, sa Fäger efter 3–1-segern, apropå vanan att göra mål mot Brynäs.

Annons

Brynäs tränare Alexander Bäcklin talade inför matchen om vikten av att få det första målet i derbyt. Och visst blev det ett tidigt mål – men för fel lag ur Bäcklins synvinkel.

Huge började matchen mycket inspirerat och visade upp ett stort självförtroende redan från avspark. Brynäs – som nästan såg lite chockat ut av tempot – hängde inte alls med och förlorade nästintill varje närkamp i inledningen. Något som också straffade sig.

Innan matchklockan ens hade pekat på tolv minuter hade Huge hunnit med att hitta nätet bakom Goran Jovanovic två gånger. Först 1–0 genom Simon Fäger och sedan 2–0 – något slumpmässigt – när Huges Tobias Molén fick lagkamraten Mikael Muhrs nick på sig efter en hörna.

– Det var skönt få målen direkt där i inledningen. Brynäs spelar lågt med sitt lag så att få tidiga mål underlättar för oss under resten av matchen, säger Huges tränare Henrik Isaksson.

Anförda av kanske framför allt terriern Marcus Larsson på innermittfältet och det ständiga hotet Meda Makaya förde sedan Huge spelet halvleken ut.

Även om Brynäs absolut inte var ofarliga – främst genom Jesper Frödin Glad som hade två jättelägen som han inte kunde förvalta på bästa sätt.

– Det var klasskillnad. Vi skulle egentligen ha gjort fler mål med tanke på alla våra målchanser, säger tränare Isaksson.

Den andra halvleken blev ganska avslagen med få målchanser och Brynäs lyckades aldrig riktigt få något rejält tryck på Huge som bevakade sin ledning tryggt. Men den definitiva spiken i kistan var Erik Dahlgrens mycket vackra 3–0 i den 78:e minuten – trots Brynäs snabba reducering två minuter efteråt av Niklas Bergström.

– Vi har faktiskt varit dåliga på att ta kommando i andra halvlek när vi leder men det tycker jag vi klarar av i dag. Även om det var tur att vi fick in 3–1-målet. Vi, eller åtminstone jag, var rätt trött på slutet.

Även tränare Henrik Isaksson kommenterar detta:

– Redan i halvtid klagade spelarna på att dom knappt kunde andas. Det var kvavt i dag vilket också gjorde oss ganska trötta på slutet.

I och med segern är nu Huge bara två poäng ifrån serieledaren Selånger. Brynäs ligger kvar på sin åttondeplats – tre poäng ovanför kvalstrecket.

Mer läsning

Annons