Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarens nya look – en del av nya kaxiga SIF

Sandvikens IF hemliga recept för att nå toppen: Bli mer ”kaxiga”.

En del i det är Tony Anderssons nya look – en väldoserad mohikanfrisyr.

Som inger respekt.

– Den retar många, det är bra, säger SIF-tränaren.

Annons

Petru Racu, så heter den moldoviske landslagsmannen som förra helgen spelade allsvensk fotboll på Strömvallen mot Gefle IF. Då fick vi en försmak på den klassiska mohikanfrisyren som kommer att provocera många motståndare i sommar. Men i en annan del av fotbolls-Gästrikland. I Sandviken.

Det är där SIF slipar de sista detaljerna inför morgondagens seriepremiär mot Spårvägen i division 2 norra Svealand.

Men tränarens nya frisyr har snott all uppmärksamhet.

– Det har varit mer snack än jag trodde, faktiskt. Men jag gillar att göra något extra och frisyren retar många. På så sätt är det bra eftersom vi har sagt att vi ska bli mer kaxiga den här säsongen, säger Tony Andersson.

Och med den nya looken kommer han att sätta sig i respekt bland tränarkonkurrenterna. Det är han medveten om.

Då är det ändå av sorten välmeriterande som står på andra sidan planen. Eller vad sägs om förre allsvenska tränaren SIggi Jónsson och förre landslagsstjärnan Anders Limpar.

– Oavsett frisyr är Siggi inga problem att överglänsa. Vi gjorde det med råge i fjol då han mest gick runt och mådde dåligt i Enköping, säger Andersson.

– Men Limpar... Det är lite extra när han står på andra sidan. Tycker man inte det har man ingen fotbollshistorik. Han har varit på en helt annan nivå än mig tidigare. Nu är vi på samma. Man måste tänka så. Förmodligen är deras karriärer på väg ner samtidigt som min är på väg upp.

• Men du har haft mycket att jobba med under försäsongen. Bland annat en stor spelaromsättning.

– Så ser det ut i de flesta lagen. Spelare kommer och går, det är inget konstigt. Men jag tycker att gruppen mår mycket bättre i år än förra säsongen. Vi drar åt samma håll på ett helt annat sätt.

• Vad beror det på?

– Dels att jag har varit i klubben en längre tid nu och kunnat forma den som jag vill. Och dels att det var några som inte var beredda att lägga ner sin själ i laget fjol. Dom är färre i år. Jag vet vad jag vill och är tydlig med det. Spelarna som inte lever och brinner för fotboll tycker nog att jag är en ganska jobbig att ha som tränare.

• Hur viktig hade Daniel Westlin varit?

– Hade han gjort 15-20 mål hade det varit jäkligt bra. Men han var inte beredd att lägga ner den tiden som krävs och brast på motivationen. Ibland kan vissa tycka, när man försöker värva en etablerad spelare, att klubben inte spände musklerna tillräckligt. Men vi har gjort precis allt vi kunde.

• När ni inte lyckades knyta till er Westlin anser många att anfallet är er svagaste lagdel. Håller du med?

– Nej, det har jag svårt att hålla med om. Forwardsmässigt har vi fyra spelare som håller bra klass. Det gäller för oss tränare att ha fingertoppskänsla och jag hoppas någon av dom tar ett kliv gör massa mål, säger Andersson, som är den siste mohikanen?

Nej, det låter vi vara osagt.

Mer läsning

Annons