Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre år för Öhagen i Sandviken

Det är sex år sedan han senast hade den här tröjan på sig.

Hjalmar Öhagen är tillbaka i Sandvikens IF och har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det känns fantastiskt bra att vara här igen och visionen är att SIF ska bli ett lag i superettan, säger Öhagen.

Annons

Som nykomlingar i ettan har Sandviken gjort det riktigt bra och bäddat för en spännande höst där allting fortfarande är möjligt. Att värva en klasspelare med allsvensk rutin är förstås tungt.

– Jag har inte sett SIF spelat den här säsongen men har pratat mycket med ledarstaben och allting känns jättebra. Jag behövde röra på mig för att utvecklas efter alla skador som jag har haft.

Han tvekade lite och tidigare i augusti valde han att kämpa på med GIF. Men när SIF hittade en finansiell lösning och köpte loss honom från Gefle lämnade ”Hjalle” klartecken.

– Det har växt fram när jag samtidigt har känt att jag är ganska långt ifrån en startplats i GIF. Jag behöver spela A-lagsfotboll och det här tror jag blir jättebra. Jag ser det inte som ett nedköp utan förhoppningen är att vi har ett lag i superettan inom några år.

Kontraktet gäller i tre år och han tränade med laget i går och är redo för spel i helgens bortamatch mot Luleå.

– Vi får väl se om jag blir uttagen.

Det kommer han att bli...

– Det finns de som tycker att man måste träna först innan man ska släppa in ett nyförvärv. Det tycker inte jag. Det är klart Hjalmar ska in i laget på en gång, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Han är förstås överlyckligt över tillskottet.

– Vi hade hoppats på den här värvningen till nästa säsong. Nu kom det tidigare och det är otroligt bra för oss. En kille med allsvensk rutin, lokal anknytning och i rätt ålder. Det kan inte bli bättre, säger Tony.

Mer läsning

Annons