Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre sköna poäng för Tierps fotbollstjejer

Tierp vann bortamatchen med matchens enda mål. Sanna Öhlund satte segermålet efter dryga halvtimmen.
– Jag är naturligtvis mycket nöjd med tre poäng i dagens match. Vi spelade bra i första halvlek och borde ha gjort mer än ett mål då.

Annons

Ja, visst var Tierps tränare Janne "Korpen" Pettersson nöjd efter derbymötet med Gimo på lördagen.

Sammantaget så inledde Tierp mycket starkt och bestämt. Under första halvtimmen var det gästerna som klart dominerade på Idrottsgården.

Men Tierp fick ingen utdelning i form av mål förrän Sanna Öhlund överrumplade hemmamålvaken Malin Svensson med ett distanskott i den 33 matchminuten. Malin och kollgenan i Tierpsmålet, Emelie Almesjö, blev också något av förgrundsfigurer i det här derbymötet.

Sedan kom också Gimo fram i några mycket vassa attacker. Men något mer mål blev det inte.

Andra halvlek blev en halvlek där Tierp ena stunden hade farligheter, men hemmatjejerna stod inte långt efter.

- Nej, jag tycker att tjejerna gör en mycket bra match. Men det är väl så i en jämn match så vinner oftast topplaget. Nu tycker jag faktiskt att ett kryss hade varit mest rättvist i den här matchen, sa hemmatränaren Mattias Cedesjö, som nu får sikta in sig på att ta full poäng hemma mot Roslagsbro i nästa omgång.

Visst var Gimo också mycket nära att plocka åt sig ena poängen. I slutskedet slog Stina Holtari en högerhörna, som Emelie Almesjö hade all möda i världen att rädda från att hamna inne i nätmaskorna.

Stina, Sara Fogelin och målvakten Malin Svensson var hemmalagets främsta i den här matchen.

Amera Becirovic, Mia Lundh och Emelie Almesjö var toppar i gästernas lag, där det nog måste tränas mer på ett säkrare passningspel inför kommande matcher.

 

 

Mer läsning

Annons