Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre spelare klara för Strömsberg

Trion Simon Jonsson, Johannes Sundbom och Marcus Hägg är klara för spel i Strömsberg.

Annons

Marcus Hägg fanns ju redan förra säsongen med i Strömsberg, men tillhörde då fortfarande Gefle IF. Simon Jonsson är en mycket lovande mittback, som förra säsongen spelade i Gefle IF:s U21-lag.

Johannes Sundbom fanns med i Strömsberg när laget vann fotbollstrean. Johannes gör nu comeback efter att under lång tid haft besvär med en ljumskskada.

– Vi är mycket tillfreds med att ha klart med lirarna och jag vet redan nu att vi kommer att få flera nyförvärv, säger Rickard Birkehorn sportchef för Strömsberg Fotboll.

– Jag är helt inställd på att lira för Strömsberg igen. Jag spelade för Söderfors förra säsongen och kände ingenting av min ljumsskada, säger Johannes, som också tränade Söderfors under förra säsongen.

– Jag har ännu inte skrivit på något papper för Strömsberg, men jag satsar nu på come back i Strömsbergs färger.Jag fanns ju med i Strömsbergs trupp när vi vann fotbollstrean,säger Johannes, som är en mycket stark mittfältare.

– Ett stort plus med tanke på de ljumskproblem jag har haft, är klubbens nyanställda chiropraktor, Sofia Hedlund, som behandlar mig ett par gånger i veckan, säger Johannes, som med spänning ser fram emot den kommande säsongen.

Marcus Hägg tillhörde ju förra säsongen Gefle IF, men spelade de flesta seriematcherna för Strömsberg.

En snabb och målfarlig yttermittfältare och forward, som med ytterligare ett år på nacken kan bli en stor tillgång för Strömsberg.

Marcus Hägg är ännu bara 19 år och Simon Jonsson ligger på samma åldersnivå. När det gäller Johannes Sundbom så har han lite mer rutin med sina 27 år.

Strömsberg står nu inför sin tredje säsong i fotbollstvåan. Det första året överraskade ju

Strömsberg stort och tog en tredjeplats i sluttabellen. Den senaste säsongen tog laget en mittenplats i sluttabellen. Sammantaget så kan man väl säga att Strömsberg redan har blivit ett etablerat lag i fotbollstvåan.

Simon ser det som en spännande utmaning att få spela i fotbollstvåan för Strömsberg.

– Ja, det ska verkligen bli spännade jag har ju i två säsonger tillhört Gefle IF men kommer från Norrham och är uppväxt i Norrsundet. I GIF spelade jag i både U–21 och Tipselit laget, säger Simon som nu bli intressant klubbkompis med Marcus Hägg.

• Hur gick det för dig i U21-matcherna med GIF?

– Jo, det gick väl ganska bra och jag lyckades även nicka in ett antal hörnor i motståndarmålen, säger 183 långe mittbacken Simon när han försökerbeskriva sig själv som lirare.

– Det är verkligen roligt att de unga talangerna Simon Jonsson och Marcus Hägg är klara för Strömsberg. Johannes Sundbom blir också en nytändning för laget, säger tränaren Conny Asklöf, som tillsammans med Jonas Lindström har tränaransvaret inför den kommande säsongen.

Strömsberg har ju mistat etablerade spelare som de båda mittbackarna Kabba Langley och Johannes Ericsson.

– Men det ska bli mycket intressant att se vad Simon Jonsson, Daniel Björk och Markus Sundbaum kan uträtta som mittbackar. Alla är unga och mycket lovande, säger Conny, som definitivt inte hyser några tvivel om att Strömsberg också den här säsongen kommer att lyckas i fotbollstvåan.

– Jag vet också ett flera nyförvärv är på väg in i truppen. De tre som i dag är klara för spel kommer säkert att finnas med i startelvan när seriespelet drar igång, säger Asklöf. Strömsberg har ju också större delen av fjolårstruppen intakt.

Enligt Asklöf är det också bara en tidsfråga innan flera nya spelare är klara för Strömsberg.Truppen har kört två pass per vecka under december. Efter årsskiftet kommer det att handla om minst fyra pass per vecka.

– Vi startar sedan upp träningsmatcherna i slutet av februari i ett möte med Enköping.Vi ska genomföra åtta träningsmatcher och avslutar mot Frej i april.

Mer läsning

Annons