Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trion som ska leda SIF framåt

Tony Andersson blir inte ensam huvudtränare i Sandvikens IF de kommande två åren.

Johan Forslöf och Anders Boman tar klivet upp från rollen som assisterande.

– Det här är ett steg in i framtiden, säger Tony.

Annons

Förra veckan kom beskedet att Tony Andersson fortsätter som tränare i Sandvikens IF.

Nu är det klart att han får fortsatt sällskap av Johan Forslöf och Anders Boman, som under den gångna säsongen gjorde sina första år som assisterande till Tony.

Trion kommer att ha ett lika stort ansvar de kommande två åren.

– Men egentligen blir det ingen skillnad mot tidigare. Vi har haft ett delat ledarskap under säsongen som gick, det är inte så att jag har stått och domderat själv och de här grabbarna flyttat några koner. Den stora förändringen är att vi utåt sett blir tre tränare, i stället för en huvudtränare och några assisterande, förklarar Tony Andersson.

– Självklart känns det här väldigt roligt, även om det gick lite fortare än vad man trodde. Sandvikens IF är laget man växt upp med och brinner för, säger Anders Boman.

Johan Forslöf:

– Det är en förmån.

Även Mats Axelsson var assisterande tränare under den gångna säsongen, men det är ännu inte klart att om han kommer att fortsätta.

– Vi får se om vi kommer att ha assisterande tränare och målvaktstränare. Huvudsaken är att vi nu har fått klart med den här tränartrion, säger SIF:s ordförande Peter Svensson.

Nytt är även att Tony Andersson, som nästa säsong går in på sitt fjärde år som tränare i SIF, numera är mer delaktig än tidigare i arbetet att rekrytera nya spelare.

– Det känns modernt. Tränare ska man inte bara vara på planen, säger Tony Andersson.

Mer läsning

Annons