Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff seriefinal slutade oavgjort i Sexan

Gävle Latino och Korsnäs möttes i en het drabbning under gårdagen på ett dyblött Nynäs IP. Matchen överskuggades av domarprotester och dåligt humör.

– De borde ha fått en frilägesutvisning på målvakten, säger Gävle Latinos målskytt Oscar Tapia.

Annons

Matchens snackis kom i andra halvlek när Korsnäs målvakt kom rusade ut utanför straffområdet och tog bollen med handen när Mouhamed Cherif Haidara kom ensam igenom. Frispark och gult kort var repressalien som domaren Magnus Undén delade ut. Ett beslut som snällt sagt upprörde Gävle Latino.

– Det är rött kort i korpen, division 1 och allsvenskan. Då måste det vara rött här också. Domaren sa att målvakten inte var siste man, men alla såg ju att han var det, säger Hector Rosales Ortega.

Det höll till och med Korsnässpelaren och poängräddaren Jim Jansson med om.

– Det är solklart rött kort. Det var lite grinigt på plan idag, men det är naturligt när det är toppmöte.

Seriefinalen var chansfattig, delvis på grund av regnet som öste ner under 90 minuter. Och delvis på grund av att båda lagen slarvade i sitt passningsspel och oförmågan att komma till klara lägen. Mouhamed Cherif Haidara var ofta isolerad på topp i Gävle Latino, men hans snabbhet orsakade viss stress för Korsnäsförsvaret. Det var också genom en av hans många djupledslöpningar som hemmalaget kunde gå upp i ledning.

– Det blev en dubbelretur efter att Thomas Florén och Mouhamed Cherif Haidara hade varsitt avslut som Korsnäs målvakt räddade. Den tredje returen kom till mig och jag sköt in den med vänsterfoten mellan målvaktens ben, säger Oscar Tapia.

$1

Hur mycket ställde vädret till det idag?

– Bollen rullade väldigt snabbt och man fick ta flera tillslag vilket saktade ner tempot. Det var svårt idag, och vi tappade på slutet. Vi borde ha kunnat ställa om efter situationen då vi blir berövade på ett mål.

Men det kunde inte Gävle Latino, och under sista 15 minuterna var det Korsnäs som tryckte på för en kvittering. Den kom som på beställning genom Jim Jansson, som kallt sköt in ett distansskott.

– Jag såg att deras back skulle slå en pass i sidled och jag tjuvade lite. Jag fick tag i bollen och avancerade några meter och klippte till den med vänstern i bortre hörnet, säger Jim Jansson.

Är ni nöjda med ett poäng?

– Ja, det är vi. Vi ligger före i tabellen också, så det var ett bra resultat för oss.

GÄVLE LATINO – KORSNÄS BK 1–1 (0–0)

Mål, Gävle Latino: Oscar Tapia

Mål, Korsnäs: Jim Jansson

Varningar, Gävle Latino: 4 gula, 1 rött

Varningar, Korsnäs: 3.

Röda kort: Alejandro Lemus Balladares, Gävle Latino.

Publik: 270

Matchens spelare:

Gävle Latino,

3: Hector Rosales Ortega

2: Mouhamed Cherif Haidara

1: Oscar Tapia

Korsnäs:

3: Jim Jansson

2: Johan Stefansson

1: Martin Olsson

Mer läsning

Annons