Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Strömsberg

– Det här var en jämn fotbollsmatch. Tyvärr för vår del, så var det Sollentuna som hade marginalerna med sig den här gången.
Strömsbergs chefstränare Conny Asklöf var av naturliga skäl inte nöjd efter höstupptakten. I bortamötet med Sollentuna blev det förlust med 2-0.

Annons

– Vi kommer inte upp i rätt nivå, men jag anser att vi ändå skulle haft en poäng med i den här matchen, fortsatte Asklöf.

I hemmamötet som avslutade vårsäsongen, så spelade lagen 2-2 på Hedens IP. I och med den här segern så klev också Sollentuna förbi Strömsberg i tabellen.

Den första halvleken blev mållös och här var det Strömsberg som hade det mesta av spelet.

Chansmässigt så skapades det dock inte mycket. Men i matchupptakten hade bland annat Björn Berglund och Marcus Hägg ett par lägen.

I slutskedet av första halvlek kom hemmalaget mer in i spelet.

Nu fick Sollentuna det förlösande första målet i den 55 matchminuten.

Det var också ett verkligt snyggt mål, där Omar Eddahri fick på ett praktskott rakt framifrån i höjd med straffområdets linje.

Bollen gick i mål via ribban och var otagbar för Martin Sundström i gästernas mål.

Conny Asklöf ansåg alltså att Strömsberg var värda poäng i den här matchen. Det fanns också belägg för det. Simon Grudéus hade två lägen, där hemmalaget räddade på mållinjen vid ställningen 1-0.

Därtill hade också Björn Berglund en het chans och Kabba Langley som på en vänsterhörna nickade i ribban.

I 77 minuten avgjordes sedan matchen, när hemmalaget tilldömdes en straff.

– En mycket hårt dömd straff, ansåg Conny Asklöf.

Men på straffen fastställde Micheal Allyn slutresultatet 2-0. Det här var också den första matchen i årets seriespel, där Strömsberg tvingades gå mållösa av banan.

– Ja och sedan var det vår tredje raka bortaförlust. Det här är inte bra. Vi måste kunna prestera bättre på bortaplan, sa Asklöf kritiskt.

Sammantaget för Strömsberg så gör man en jämn match med Sollentuna. Men laget kan bättre och det får man visa nästa helg när Norrtälje gästar Strömsbergs hemmabana Heden. Då har man också förhoppningsvis försvarsstrategen Johannes "Jossa" Ericsson tillbaka i laget.

Laget har tre mycket viktiga matcher framför sig. Utöver hemmamamötet med Norrtälje så står Falun (b) och Kvarnsveden hemma på programmet i nämd ordning. Alla tre lagen ligger för närvarande efter Strömsberg i tabellen och det säger en hel del om hur viktiga matcherna blir.

SOLLENTUNA - STRÖMSBERG 2-0 (0-0)

Målen: 1-0 Omar Eddahri (55), 2-0 Micheal Allyn, straff (77)

Så spelade Strömsberg: Martin Sundström - Micro Lööf (Daniel Mattsson 65), Kabba Langley, Markus Sundbaum, Johan Pettersson - Erik Ingemarsson, Simon Grudeus, Robin Andersson (Pontus Parling 65), Danne Käll (Gustav Ytterbom 70) - Marcus Hägg - Björn Berglund.

Strömsbergs tre stjärnor:

3: Simon Grudéus mf

2: Kabba Langley mb

1: ohan Pettersson b

 

Mer läsning

Annons