Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung hemmaförlust för Brynäs

På lördagseftermiddagen föll Brynäs dråpligt hemma mot Edsbyn med 2–0. Den viktiga matchen handlade om mer än tre poäng, då båda lagen kämpade för att hålla sig på rätt sida om strecket.
– Det är tre poäng på spel nästa helg också, det är bara att kämpa och inte deppa ihop, säger Brynästränaren Alexander Bäcklin.

Annons

Det var Måsberget som fick stå som utspelningsplats på lördagseftermiddagen. Brynäs, precis över kvalplats, tog emot Edsbyn på nedflyttningsplats. Två lag som kämpar för sin existens i herrarnas division tre.

Matchen inledde tempofyllt och Brynäs hade efter bara några minuter haft flera målchanser. Men det var Edsbyn som tog ledningen i första halvleks sista minut. Jens Sigfridsson hittade en fri plats vid bortre stolpen och kunde skickligt nicka in 1–0.

Efter paus behövde Brynäs en kvittering men det märktes inte på långa vägar. Därför var det inte helt oväntat att 2–0 också kom i slutet av matchen. På övertid fick Oliver Widahl lite för mycket tid och yta av Brynäsförsvaret. Han fick löpa fri och sedan kyligt placera in bollen.

– Jag tycker att vi är defensivt bra och försvarar med tålamod, sen tycker jag också att vi är bättre med boll än vad de är, summerar Edsbyns tränare Ola Larshans efter matchen.

– Vad ska man säga efter en match som den här, säger den besvikna Brynästränaren frågandes efter matchen.

BRYNÄS–EDSBYN 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (45) Jens Sigfridsson, 0–2 (90) Oliver Widahl.

Domare: Nino Baresso, Södertälje.

Brynäs tre stjärnor

3: Gustav Larsson, mf

2: Omar Guidji, f

1: Johan Törnquist, b

Mer läsning

Annons