Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärstopp mot Skiljebo – som vanligt

En hörna i slutminuterna förstörde dagen för Sandvikens IF.

Den negativa trenden av förluster borta mot Skiljebo förlängdes då Västeråslaget vann med matchens enda mål.

Och SIF är under press i tabelltoppen igen.

Annons

Varför har Sandviken så förtvivlat svårt att ens ta poäng på Hamre IP?

– Kan inte svara för dom andra matcherna men i dag är det vår egen prestation som sätter stopp för det. Vi uppträder inte som en serieledare bör göra och det är bara att beklaga, säger en besviken Tony Andersson.

2–0, 3–1, 2–1, 4–0, 2–0 och 1–0. Där har ni SIF:s dystra resultatrad mot Skiljebo på bortaplan. Och varför man har så svårt just mot Skiljebo, kunde alltså inte Tony sätta fingret på.

Men kan det vara så att dom här tidigare förlusterna sitter i bakhuvudet på spelarna när dom kommer ut på planen?

– Det har jag svårt att tro. Många av spelarna har ju inte varit med i dom tidigare matcherna, så det tror jag inte. Inte medvetet i alla fall. Men i dag var det verkligen nerverna som spökade, säger Tony.

Hade dock Nermin Crnkic förvaltat Jimmy Hanssons framspelning i den sjunde minuten, hade matchen kanske fått en annan utgång men avslutet hamnade rakt på målvakten. Nermin hade för övrigt ett jätteläge till att sätta den där ledningsbollen. Men till skillnad från övriga matcher den här säsongen så var inte marginalerna på Sandvikens sida.

– Vi har tre riktigt bra chanser i första halvlek, varav Nermin har två av dem. Men det kändes inte som vi var tillräckligt heta när chanserna dök upp och då gör man inga mål heller, konstaterar Tony.

Sandviken försökte i den andra halvleken att sätta tryck på Skiljebo. Men man fick aldrig något grepp och hemmalaget stack upp emellanåt och Tim Markström fick visa att han var spelsugen efter avstängningen senast. Men i den 83:e minuten kunde varken han eller övriga i SIF-försvaret stå emot. Martin Andersson fick ostört gå upp och nicka in en hörna och Tony var minst sagt irriterad på hur lätt han fick gå upp och nicka in det så förargliga vinstmålet.

– Nä, men vi står ju bara och tittar när han går upp och nickar i den. Vi ska inte behöva förlora den luftduellen med det lag vi ställer upp på plan med i dag. Men åter igen, vi är inte riktigt där i dag. Grabbarna såg rädda och håglösa ut.

Jakten på en kvittering blev fruktlös och nu väntar en nervös väntan till dagens match mellan Enköping och Sollentuna. Vinner Enköping den, så är det åter igen fördel ESK.

– Så är det väl kanske men vi kommer att kämpa in till det att domaren blåser av sista omgången. Vi gör en dålig match i dag och Enköping kan också göra det, menar Tony.

Kommer du att åka ner för att se matchen?

– Det har jag inte bestämt men troligtvis så blir det väl så.

Sandvikens nästa match spelas kommande söndag då man möter Strömsberg i säsongens sista hemmamatch på Jernvallen och frågan är då om man gör det som serieledare eller jagande lag.Thomas Forsberg

Mer läsning

Annons