Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgivet IFK Gävle får möta VM-spelare i dag

På 16 matcher har IFK Gävle fortfarande inte tagit sin första seger.
Nu har man gett upp kampen om att hänga kvar i norrettan.
– Vi har slutat snacka om att hänga kvar, men vi har vunnit massa annat, säger tränaren Jocke Carlson inför hemmamötet med ex-allsvenska Sunnanå.

Annons

Att det ska bli 17:e gången gillt för IFK Gävle – som fortfarande står och stampar på en ynka poäng i serien efter 16 matcher – är föga troligt.

Mot serietvåan Sunnanå, som jagar en comeback i damallsvenskan och befinner sig 33 poäng före IFK Gävle, talar inte mycket för att första segern kommer den här gången heller.

Nej, IFK Gävle får rikta in sig på den erfarenheten spelarna får i landets näst högsta serie – för ett nytt kontrakt har laget inte längre sikte på.

– Att hänga kvar är inte troligt. Vi har inte vunnit många poäng, men vunnit en massa annat. Vi tackade ja till den här platsen i norrettan för att få erfarenheter. Och i det avseendet har vi inte gett upp, säger Jocke Carlson, som är övertygad om att laget valde rätt som tackade ja till gratisplatsen i norrettan.

– Det kanske låter tjatigt, men av den senaste tiden att döma så är det trovärdigt att vi tar poäng snart. Det ser jättebra ut på träningarna och spelarna utvecklas hela tiden.

Och visst har man chansen att utvecklas i dagens möte. Sunnanå kommer till Gävle med två färska VM-spelare. Nigerianskorna Perpetua Nkwocha och Helen Ukaonu.

Den förstnämnda som en gång tillhört en av världens bästa anfallare.

Mer läsning

Annons