Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA-förvärv till Tierpdamerna

För drygt en vecka sedan kunde Sporten berätta om ett USA-förvärv till Tierp Damfotboll.
Det var forwarden Emily Dowd som blev klar.
Nu är också Scotti Culton klar för Tierp den kommande säsongen i Div I Damer.

Annons

Båda tjejerna ska hålla bra klass och har spelat W-Leaug, som ska hålla samma klass som den svenska elitettan.

– Jag är naturligtvis mycket nöjd att dom här övergångarna är klara. Jag ser det väl också så att vi har truppen i hamn inför spelet i division 1. Så här högt har vi ju heller inte lirat tidigare, säger Ola Melin Tierps sportchef och starke man. Melin är också den som ansvarar för värvningarna.

Under säsongen 2011 så såg Melin till att förstärka damtruppen med två tjejer från USA.

– Både Norma Mendes och Ashley Salas skötte sig då mycket bra och var en stor tillgång i vår trupp. Jag hoppas naturligtvis att Emily Dowd och Scotti Culto blir lika lyckade förvärv. Båda har fina referenser, säger Ola Melin.

Emily har Sporten redan presenterat. För Scotti gäller i stort samma meriter. Hon kommer från Waterlo Lousiana och har spelat collegefotboll för Tech University.

Båda tjejerna är 23 år och stor aptit på idrott. Båda siktar också högt och vill komma framåt, då speciellt inom fotbollen.

Förra säsongen spelade Scotti i W-leuge för Colorado Rapids, vilka håller samma klass som damernas svenska elitetta.

– Scotti är en västerfotad lirare som mest lirat som vänsterback, men kan också användas som mittfältare, säger Melin, som också tror att Scotti kam komma att göra ett och annat mål för Tierp trots sin försvarsposition.

– Jag tror mycket på dessa två tjejer och av erfarenhet så vet jag att USA-tjejer gör allt för laget och det behövs nog nu när vi ska spela i ettan. Så högt har vi ju inte varit tidigare, påpekar Melin.

Även succétränaren Janne "Korpen" Pettersson ser farmåt med stor tillförsikt när han nu kan räkna in två nya USA-lirare i truppen.

– Ja, och det är härligt med konkurrens i truppen. Det kan också behövas när vi nu ska spela i division 1. Där blir det också fyra matcher mer än när vi förra säsongen vann Damtvåan, säger Korpen.

– Med tanke på vad USA tjejerna Norma Mendes och Ashley Salas tillförde laget under säsongen 2011, så är jag verkligen förhoppningsfull när det gäller Scotti och Emily, säger Korpen.

Ja, Tierp blev ju tvåa 2011 och vann damtvåan förra säsongen.

– Vi har redan nu startat en hårdare träning och kommer fortsättningsvis att köra allt hårdare med både styrketräning, kondition och bollträning fem pass i veckan, säger Korpen, som också hoppas USA-lirarna kommer väl förberedda ett par veckor före seriestarten den 21 april mot Gustavs hemma på LF-Arena.

– Målsättningen är helt klar, trots att vi stiger upp i Div I, så siktar vi på att vara med och kriga i toppen, säger Korpen.

Närmast spelar Tierp i Valbocupen i Andersbergshallen i Gävle, sedan blir det ett antal träningsmatcher där Tierp inleder med möte med Sirius på Lötens IP i Uppsala den 2 mars.

Måndagen den 4 mars ska LF-Arena var tillgänglig för träning på en plan med fullstora mått.

– Valbocupen och mötet med Sirius blir fina värdemätare på var vi står inför det tuffa seriespelat i Div I.

Mer läsning

Annons