Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välmeriterad målvakt till Strömsberg

Han har Hedesunda som moderklubb. Han kom till Gefle IF som 16-åring och tillhörde GIF i sex år. Spelade sex matcher i superettan och fanns med i GIF-truppen när laget klev upp i allsvenskan 2005.

Ja, det handlar om den unge, men ändå redan välmeriterade målvakten Martin Sundström 24. Utöver säsongerna i GIF så har han också lirat för både Brynäs och Sandvikens IF.

Annons

De senaste två säsongerna har han spelat för Västerås SK i norra fotbollsettan. VSK finns ju från och med den här säsongen uppe i superettan.

– Jag är mycket nöjd med att Martin skrev på för oss i dag, sa Strömsbergs Sportchef Rickard Birkehorn sedan övergången blev klar på måndagen.

– Jag är jättenöjd att Martin valde att spela för Strömsberg. Nu blir vi starka på målvaktssidan och får där också en härlig konkurrens, säger Strömsbergs tränare Conny Asklöf.

– Jag har skrivit på för två år och det känns mycket bra. Strömsberg har ju också till största delen ett ungt och utvecklingsbart lag och det känns extra bra, säger Martin, när Sporten fick kontakt på måndagen.

– Det ska bli både kul och spännande och jag tror jag kan tillföra rutin, eftersom jag spelat på en högre nivå. Sedan kan jag nog också hjälpa till att styra försvarspelet, säger Martin, som antyder att han med sin röst ska kunna dirigera sina medspelare.

– Jag var 16 år när jag gick från Hedesunda till Gefle IF. Under mina sex säsonger i GIF var jag också utlånad till både Sandvikens IF och Brynäs, som då spelade i tvåan.

– Sedan kom jag till Västerås och VSK. Där spelade jag de två senaste säsongerna. Mitt kontrakt gick ut efter höstsäsongen. Nu ringde Birkehorn och det känns skönt att det är klart med Strömsberg. Fönstret stänger ju på torsdag, säger Martin, som redan på måndagskvällen fanns med vid Strömsbergs träning på LF Arena i Tierp.

Till Martin Sundströms meriter kan också läggas, att han säsongen 2009 utsågs till Årets Spelare i VSK.

Genom den här lyckade värvningen har Strömsberg nu tre målvakter, förutom Martin Sundström också Tobias Skärberg och Viktor Eriksson.

Strömsberg var förra säsongen den stora överraskningen i fotbollstvåan. Som pigga och fräcka nykomlingar blev man redan från start ett lag att räkna med. I sluttabellen för division 2 Norra Svealand, tog Strömsberg också en lysande tredjeplats.

Förhoppningsvis ska det unga laget också kunna hävda sig bra den kommande säsongen. Seriespelet öppnar med ett länsderby den 16 april borta mot Gamla Uppsala.

Mer läsning

Annons