Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket målkalas av Huge

Huge besegrade Sund med 6–3 – efter en riktig målorgie i första halvleken.
Två mål av vardera lagen under första kvarten följdes upp med ytterligare två Hugemål innan paus.

Annons

Har Huge helt plötsligt börjat spela en riktig gladfotboll?

– Ja, det verkar som det. Vi var inte bra i försvarsspelet första kvarten. Slarvade med detaljer men sedan tog vi tag i det och då var det vår match, säger Henrik Isaksson, tränare i Huge.

Dennis Bergström i Sund rullade i 1–0 efter sju minuter, till synes omarkerad. Tobias Molén kvitterade fyra minuter senare. Minuten efter så drog Dennis Bergström till med ett volleyskott upp i nättaket, efter en slarvig rensning från hemmalaget. Tobias Moléns kvittering var en riktig pärla.

Ett skott utifrån kanten som ingen räknade med skulle gå i. Ja, ingen reagerade när bollen bara satt där i bortre hörnet. En grann prestation av Molén.

Huge var farliga på fasta situationer. 3–2 kom på en hörna vid första stolpen som Sunds målvakt stötte i eget mål. Meda Makaya gjorde ett riktigt konstmål. Efter ett hopslag med målvakten i Sund, så låg han ner och lirkade upp trasan i nättaket.

Huge gjorde tidigt 5–2 genom Tobias Molén som iskallt förvaltade ett friläge på en frispelning mellan Sunds tröga mittlås. Tre mål för Tobbe som var mycket het för dagen. Huge drog sig tillbaka och Sund reducerade på ett kanonskott upp i krysset, sedan kontrade Abbas Faraj in tennissiffrorna sex-tre. Två mål på fasta situationer och fyra på snabba omställningar var dagens skörd för Huge som hänger på i toppen.

– Det är skoj att vara med däruppe. Näst match möter vi Heby borta, det blir tufft, menade Isaksson.

Ulf Rabon

HUGE–SUND 6–3 (4–2)

Första halvlek: 0–1 (7) Dennis Bergström, 1–1 (11) Tobias Molén, 1–2 (12) Dennis Bergström, 2–2 (15) Tobias Molén, 3–2 (26) självmål, 4–2 (32) Meda Makaya,

Andra halvlek: 5–2 (47) Tobias Molén, 5–3 (64) Stefan Svantesson, 6–3 (86) Abbas Faraj.

Domare: Robert Johansson, Arbrå.

Publik: 61.

Huges tre stjärnor

3: Tobias Molén, f

2: Meda Makaya, f

1: Jan Olsson, b

Foto: Lars Wigert

Mer läsning

Annons