Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en GIF-lirare klar för Strömsberg

Som Sporten tidigare har berättat, har Marcus Hägg och Simon Jonsson skrivit på för Strömsberg Fotboll. Nu har en tredje GIF:are bestämt sig för att spela för division 2- laget Strömsberg. Det är mittfältaren Emil Roos, 19, som är det senaste nyförvärvet. Emil skrev på övergångshandlingarna på måndagskvällen.

Annons

– En verkligt skarp yttermittfältare, kommenterade Rickard Birkehorn, sportchef i Strömsberg, sedan det blev klart att Emil spelar för Strömsberg den kommande säsongen.

Emil har i likhet med Simon den senaste säsongen spelat för Gefle IF i U-21 och Tips Elitlaget.

Under december har han tränat med Strömsberg, där Conny Asklöf och Jonas Lindström har tränaransvaret.

Strömsberg har gjort två säsonger i fotbollstvåan och efter seriesegern i trean överraskade laget med att ta en mycket hedrande tredjeplats i sluttabellen.Laget toppade också serietabellen under flera omgångar under vårsäsongen.

Den senaste säsongen tog Strömsberg en mittenplats i sluttabellen och mycket tyder på att klubben redan har blivit ett etablarat lag i fotbollstvåan.

Klubben har i stort sett hela truppen intakt inför den tredje säsongen i fotbollstvåan. Klart är dock att man mistat mittbackarna Kabba Langley och Johannes Ericsson.

Ett tredje nytt namn inför den kommande säsongen är energiknippet Johannes Sundbom, som gör come back efter skada.

Det fjärde nyförvärvet, Emil Roos, är i likhet med Marcus Hägg och Simon Jonsson, 19 år, och naturligtvis en lirare med stora utvecklingsmöjligheter.

– Det här känns kanonbra och naturligtvis blir det en tuff utmaning, säger den snabbe yttermittfältaren.

– Jag har spelat för Gefle IF i fyra år. Det började i pojklaget, sedan har jag lirat i både juniorlag och U-21 plus matcher i Tips Elitlaget, säger Emil.

• Är du en målfarlig lirare?

– Nja, jag är väl mer en framspelare som jobbar bakom forwardslinjen. Men jag har väl ändå gjort en sju, åtta mål den senaste säsongen, berättar Emil.

Enligt uppgift ska Emil vara en teknisk lirare och en passningskicklig spelare. Han mäter 170 i strumplästen, men är rätt kraftigt byggd.

– Det fina med alla tre, Simon, Emil och Marcus, är att samtliga är mycket unga och lovande lirare, säger Birkehorn.

– Vi har fler unga lirare på gång, yppar Birkehorn, utan att ännu kunna namnge några namn.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons