Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotgängare misshandlades med domkraft på Kungsgatan

Två män anhölls i dag på förmiddagen efter en misshandel i natt i centrala Gävle. De båda männen ska enligt polisens misstankar ha hoppat ur sin bil och slagit två förbipasserande med olika tillhyggen, bland annat en domkraft.

Annons

- De ska ha stannat bilen vid korsningen mellan Kungsgatan och Drottninggatan och börjat bråka med två fotgängare som passerade. Det är oklart varför bråket uppstod, men det kan ha varit så att fotgängarna sprang ut i gatan eller så, säger Bosse Westergren, förundersökningsledare på Gävlepolisen.

Männen, den ena i 35-årsåldern och den andra i 25-årsåldern, ska då ha misshandlat de båda fotgängarna, en man och en kvinna, med olika tillhyggen som de hade i bilen. En ska bland annat ha fått en smäll över armen. Varken mannen eller kvinnan fick dock några allvarligare fysiska skador och de behövde inte föras till sjukhus.

De nu anhållna männen är kända sedan tidigare av polisen.