Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotokonfrontation efter våldtäkt

SANDVIKEN
I går eftermiddag hölls en fotokonfrontation med den 13-åriga flicka som för en månad sedan anmälde en gruppvåldtäkt vid Strandbaden i Årsunda.

Annons
Hur konfrontationen gick till eller vad som kom ut av den vill förundersökningsledaren Torbjörn Larsson inte kommentera. Han kan bara bekräfta att flickan och några av hennes vänner fått se bilder av misstänkta gärningsmän.

Pratat med männen

Flickan och ett par av hennes kamrater har i tidigare förhör berättat att de skulle kunna peka ut männen om de fick se dem. Tillsammans ska de nämligen ha träffat och pratat med männen även dagarna innan det inträffade.
Vid ett tidigt förhör gav flickan ett signalement på männen. Sedan dess har Sandvikenpolisen med hjälp av andra polisdistrikt letat land och rike runt för att få fram identiteter som matchar signalementet. Det är troligen det arbetet som nu burit frukt.
Den anmälda våldtäkten ska ha inträffat vid 22.30-tiden torsdagen den 14 augusti i samband med en festkväll på Strandbadens camping. Enligt flickan ska fyra män mellan 14 och 30 år ha utsatt henne för sexuellt våld i en badhytt vid stranden.
Männen ska ha ingått i ett större kringresande sällskap som vid tillfället bodde på campingen. När flickan anmälde brottet en vecka senare hade sällskapet redan flyttat därifrån.
Polisen har hela tiden varit mycket förtegna om fallet.
JOHAN PIHLBLAD