Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Foton från festen fixas utan fotograf

När Sony nu lanserar två nya Cyber-shot-kameror satsar de på snabbhet och bra bildkvalitet också när ljuset tryter.

Annons
När Sony nu lanserar två nya Cyber-shot-kameror satsar de på snabbhet och bra bildkvalitet också när ljuset tryter. Och en särskild dockningsstation för kamerorna som låter fotografen satsa på festandet framför fotograferingen.

Både nya Cyber-shot TX1 och WX1 har en Exmor R-sensor på 10,2 megapixel som ska ge en ökad känslighet och minskat bildbrus - två önskvärda egenskaper särskilt när du vill fotografera i mörkare utrymmen som en fest i hemmet, eller kanske en konsert på lokala puben.

Processorn gör det möjligt att både ta bildsekvenser på tio bildrutor per sekund i fullständig bildupplösning, och att ta svepande panoreringar. Klicka på slutarknappen en gång och rör kameran i den riktning du vill fota. Bilderna sammanfogas därefter och WX1 ger dig stora panoramabilder på upp till 256 grader, medan TX1 klarar 185 grader.

Kamerorna kommer med bildstabilisering, ansikts- och leendeigenkänning och möjlighet att spela in ljudklipp och HD-filmklipp (720p) med cirka 30 bildrutor på sekund.

TX1 har 4 gånger optisk zoom, kommer i fem färger - grå, silver, blå, guld och rosa - och är 14,1 millimeter på det tunnaste stället. TX1 är också den första kameran i T-serien som utrustats med Exmor R CMOS-sensorn. Skärmen är 3 tum stor och du kan bläddra bland bilderna med fingret och flytta favoritfunktioner till huvudmenyn genom att peka och dra.

WX1 ger dig 5x optisk zoom och har ett 24 millimeter vidvinkelobjektiv. Bländaren på f 2,4 ger bättre bilder i svagt ljus. WX1 kan du köpa i färgerna guld, silver och svart. Skärmen är 2,7 tum stor.

Sony har också tagit steget vidare från digitalkameror till digitalkameror som inte längre kräver en fotograf. Med tillbehöret Party-shot placerar du enkelt din TX1 eller WXi i en särskild hållare som roterar kameran och fotograferar hela rummet. Det kan vara ett sätt att säkerställa att hela kvällen dokumenteras och att kameraägaren själv får se sig på bild mellan varven.

Båda kamerorna finns i affärerna från och med september 2009. TX1 beräknas kosta 4 600 kronor medan WXi kostar 4 200 kronor. Vill du slå till på kamerahållaren Party-shot får du skramla ihop 1 600 kronor extra.


/Amy Lagerman