Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fp stöder föräldarna i Sandbacka

SANDVIKEN- Allt det föräldragruppen skriver är rätt!

Annons
Nils-Gunnar Kempe, folkpartiets oppositionsråd, står helt på föräldrarnas sida i kampen om Sandbacka skolas framtid.
Han hävdar att snart hela den borgerliga oppositionen och troligen även vänsterpartiet har samma uppfattning.
I gårdagens Gefle Dagblad presenterade föräldragruppen Rädda Sandbacka sin egen utredning som enligt dem visar att en nedläggning av Sandbacka skola är ett dåligt alternativ.

Kommentar
Nils Nordenskiöld, teknisk chef på kommunen sa i en kommentar att man "aldrig lagt ner en dålig skola".
Han menade att föräldrakritiken mot Sandbacka skola har tystnat sedan nedläggningsbeskedet kom i våras. Bland annat klagomålen på att det är för varmt inne i skolan, något som åtgärdats med hjälp av markiser under sommaren. Alltså efter att planerna på nedläggning presenterades.
Enligt föräldragruppen har de kämpat för att få markiser på södersidan av skolan i flera år, men fått till svar att skolbyggnaden är K-märkt och att man inte får sätta upp markiser av den anledningen.
- Det är för att Montessori ska in som man har åtgärdat klimatproblemet, säger Nils-Gunnar Kempe.
Han tycker att det är omdömeslöst av kunskapskontorets tjänstemän att försöka använda föräldrarnas gamla klagomål emot dem.
- Bosse Broman (skolchefen) körde hårt med det där när föräldrarna var där för att prata om nedläggningshotet, säger han.
I ett förslag till ett gemensamt yttrande för fp, mp, c, kd och m som Gefle Dagblad tagit del av skriver Nils-Gunnar Kempe att Sandbacka skola behövs, att man i stället borde utreda en nedläggning av Smassenskolan och/eller Björksätraskolan och att Montessoriskolan bör få flytta till Murgårdsskolan om de inte får vara kvar i Hyttgatskolan där de vill vara.

Skrivelse
"När det gäller nedläggningen av Sandbackaskolan är besparingen på ca 1,3 miljoner inte bevisad. Underlaget som har visats är osäkert. (&)Vi motsätter oss därför nedläggning av Sandbackaskolan", skriver Nils-Gunnar Kempe.
MAGNUS LUNDQUIST
026-27 75 98
magnus.lundquist_gd.se